שתף קטע נבחר
 

בן אליעזר: יש עתיד לעובדי ההיי טק בדרום

בחניכת מרכז הפיתוח של ECI בפארק התעשייה עומר אמר שר התמ"ת ש"המשך פיתוח המרכז יאפשר מקומות עבודה נוספים לתושבי הדרום". חברת ECI קיבלה 25 יותר מ-120 מליון שקלים להקמת המרכז בעומר המעסיק 75 עובדים

"מרכז הפיתוח של ECI "נגב טלקום" נחנך אמש (א') בפארק התעשייה עומר, חממה דרומית לחברות היי טק. מרכז הפיתוח בעומר מעסיק כבר היום 75 עובדים, בהם עובדי החברה מהמרכז שבחרו להעתיק את מגוריהם לנגב.

 

 

"ההחלטה של חברת ECI להקים את מרכז הפיתוח כאן בדרום מוסיפה רוח גבית משמעותית למגמה המסתמנת בשנים האחרונות. אנו רואים יותר ויותר חברות מהתעשייה המתקדמת פונות דרומה ונותנות אמון בתשתיות ובהון האנושי שיש לאזור הדרום להציע", אמר בטקס החניכה שר התמ"ת בנימין בן אליעזר. הוא הוסיף ש"רוב העובדים המועסקים במרכז הם מאזור הדרום, ואנו צופים כי המשך פיתוח המרכז יאפשר מקומות עבודה נוספים לתושבי הדרום".

 

בטקס החניכה נכחו נשיא החברה והמנכ"ל רפי מאור, התעשיין ויזם פארק התעשייה בעומר, סטף וורטהיימר, וראש מועצת עומר, פיני בדש. "צריך לעשות מאמץ גדול בנגב", אמר ל-ynet וורטהיימר, "הייתי רוצה שאנשים בנגב ירוויחו היטב ויישארו בדרום, ולא כולם בתל אביב. אנחנו פועלים כל הזמן על מנת להביא חברות לנגב כדי לפתח את המקום. אנשים רואים שטוב להיות פה ואוהבים לגור כאן".

 

מרכז הפיתוח של ECI הוא הראשון הנהנה ממסלול חדש המופעל על ידי המדען הראשי במשרד התמ"ת לעידוד המו"פ בפריפריה. במסגרת מסלול זה הוענקו לחברה יותר מ-120 מליון שקלים להקמת המרכז בעומר. נשיא ומנכ"ל החברה מאור ציין כי המסלול החדש הזה מאפשר להם ליהנות מיתרון האיכות והקרבה של מהנדסים ישראלים תוך שימור מקומות תעסוקה בישראל, וכל זאת בעלות תחרותית לפעילות במדינות מתפתחות דוגמת הודו וסין.

 

יותר מ-1.6 מיליון שקל מענק על כל עובד במרכז

מטה החברה נותר בפתח תקווה ושם גם יישאר, אך בחברה מציינים כי במידה ולממשלה יהיו תוכניות אטרקטיביות לעידוד מעבר של פעילויות נוספות באזור הפריפריה - ישקלו מעבר לדרום בחיוב. לטענת החברה, עובדי חברת ECI הם עדות למאמצים שהיא עושה על מנת לשים את הנגב במרכז. מתוך 75 העובדים, 15 העתיקו את מקום מגוריהם מהמרכז לדרום, ו- 15 עושים כעת את הנסיעות מהמרכז לנגב. כל היתר, עובדים מקומיים. עד לסוף שנת 2010 יהיו 100 עובדים במרכז, ועד סוף 2011 מתכוונת החברה לגייס עוד 100 עובדים, מציינים ב-ECI.

 

"גדלתי בבאר שבע ולמדתי פה, אבל עזבתי את הדרום כי לא הצלחתי למצוא עבודה. ראיתי את העתיד שלנו במרכז ואני ובעלי לא ראינו שום סיבה לבוא לפה. כבר חודש וחצי שאנחנו בבאר שבע ואנחנו מקווים להישאר כאן. אין פקקים ושקט ורמת החינוך השתפרה פלאים מאז התקופה שאני הייתי תלמידה. ההשקעה בדור הצעיר ניכרת", סיפרה עובדת החברה מיכל פדידה (30), נשואה ואם לשלוש ילדים.

 

פדידה עברה יחד עם בעלה מפתח תקווה לבאר שבע כדי להמשיך לעבוד בחברה. היא סיפרה שאומנם היה קשה לשכנע את בעלה, כלכלן במקצועו, לעבור לדרום, אך גם הוא הצליח למצוא עבודה בנגב בתור יועץ השקעות. "הילדים מאושרים, אנחנו מבזבזים פחות זמן בפקקים והכל נמצא במרחק הליכה", היא אומרת.

 

לא רק בעלי משפחות החליטו להעתיק את מקום מגוריהם מהמרכז לפריפריה. גם הצעירים שבחבורה. טמיר שומר (29), בעבר צעיר תל-אביבי שגר בדיזינגוף וכיום תושב באר שבע גאהסיפר ל-ynet ש"רוב הגדילה וההתפתחות של החברה תהיה כאן", הוא מסביר את החלטתו, "אני גר בבאר שבע שבועיים בדיוק, ויש פה - כך מספרים לי- חיי סטודנטים תוססים. אבל עוד לא יצא לי להסתובב פה הרבה. אני החלטתי לעבור לדרום בגלל הקריירה. היה כיף בתל אביב ויהיה כיף גם פה. השיקולים של שכר דירה היו פחות חשובים לי. אני באתי לכאן כדי להתקדם, לא באתי לשנה אלא לפרק זמן משמעותי. אני אקח את עצמי לאן שהקריירה לוקחת אותי - וכיום זה לדרום".

 

עצם הקמת חברת היי טק נוספת בדרום פותחת הזדמנויות תעסוקה לתושבי המקום, שעד עכשיו התקשו למצוא עבודה. כך במקרה של יוסף אלסאנע (25), תושב לקיה שעד לא מזמן עבד במרכז. בתור בוגר תואר במדעי המחשב מאוניברסיטת בן גוריון הוא התקשה למצוא עבודה בנגב.

 

"פשוט לא הצלחתי למצוא פה תפקידים.99% מראיונות העבודה אליהם הוזמנתי היו במרכז. המקום הכי דרומי היה לוד. עבדתי עד לאחרונה בחברה בתל אביב וזה היה קשה. נוסעים שעה וחצי, עובדים עשר שעות וחוזרים הביתה, עוד שעה וחצי הולכת. חבר טוב שלי הגיע לחברה ושאל אותי אם אני מעוניין בעבודה בדרום. אז גייסו אותי לכאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בן אליעזר ובכירי החברה במרכז הפיתוח של ECI בעומר
צילום: סיון פרג'
מומלצים