בקרוב בחנויות - רק נורות שחוסכות חשמל
שר התשתיות עוזי לנדאו מבקש למנוע יבוא ומכירה בישראל של נורות ליבון ונורות הלוגן שאינן חסכוניות בחשמל. גם נורות פלורסנט יחוייבו לעמוד בקריטריון של חיסכון בחשמל, ובהמשך ציוד חשמלי ביתי נוסף. המטרה: הפחתת צריכת החשמל בישראל ב-20 אחוז עד 2020
שר התשתיות עוזי לנדאו הגיש לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת תקנות שיגבילו את השימוש בנורות בארץ רק לכאלה החוסכות בחשמל.
על פי התקנות, יאסר יבוא, יצור לשימוש מקומי, מכירה או שיווק של נורות ליבון או נורות הלוגן בהספק של 60 ואט ומעלה, שאינן עומדות בקריטריונים של חיסכון בחשמל כפי שמפורט בנוסח התקנות המלא.
המשמעות היא שבמרכולים, בחנויות "עשה זאת בעצמך" ובחנויות אחרות שמוכרות נורות, ניתן יהיה למצוא רק נורות ליבון (נורות "רגילות" עם חוט להט), או נורות הלוגן שמוגדרות חסכוניות בחשמל. כמו כן ניתן יהיה למצוא נורות CFL, נורות LED ונורות בטכנולוגיות אחרות שעומדות בתקנות.
עוד על נורות חסכוניות בחשמל:
את התקנות מבקש לנדאו להעביר בכנסת במסגרת התוכנית הרחבה שגיבש משרדו להתייעלות אנרגטית. "יישומה של התוכנית הלאומית להתייעלות אנרגטית יפחית את צריכת החשמל בישראל, יחסוך לצרכנים מאות שקלים בשנה בחשבונות החשמל, ויתרום תרומה משמעותית לשיפור איכות הסביבה", הסביר לנדאו.
אם יאושרו על ידי ועדת הכלכלה, ייכנסו התקנות לתוקף ארבעה חודשים לאחר פרסומן ברשומות.
התקנות בנושא הנורות מצטרפות לתקנות ומהלכים נוספים שמקדם המשרד במסגרת התוכנית להתייעלות אנרגטית. כך, בין היתר, הוא מבקש למנוע יבוא של מכשירי טלוויזיה שאינם חסכוניים בחשמל, ולהבטיח שציוד חשמלי ביתי אחר שמיובא לישראל יהיה רק מהסוגים והדגמים החסכוניים ביותר בחשמל (בעלי דירוג אנרגטי נמוך).
מטרת התוכנית להתייעלות אנרגטית היא לעמוד ביעדים שקבעה הממשלה, לצימצום של 20 אחוז בצריכת החשמל בישראל עד שנת 2020. בנוסף פועלים במשרד על מנת לעמוד ביעדי הממשלה בכל הקשור להפקת חשמל ממקורות אנרגיה מתחדשים - בעיקר אנרגיה סולארית וטורבינות רוח.