מרב מיכאלי: "לא לשלוח ילדים לצבא"
שדרית גלי צה"ל לשעבר בחרה, דווקא ביום חגה של התחנה, לצאת נגד הגיוס. גורמים בתחנה: "לא נשמע אותה כאן בתקופה הקרובה". מפקד התחנה: "הדברים לא מקובלים". מיכאלי: "כל דבר בישראל הופך היום לשאלת נאמנות". האזינו לקטע
מבוכה בגלי צה"ל בעקבות שידור התוכנית "המילה האחרונה" אתמול (א') במסרת חגיגות 60 שנה לתחנה הצבאית. מרב מיכאלי, שהגישה את התוכנית לצד רון קופמן, אמרה במהלך דיון בנושא גלעד שליט כי "אני חושבת שנשים לא צריכות לשלוח את ילדיהן לצבא, כשהשלטון בישראל לא עושה מאמצים... הן צריכות להפסיק להיות מוכנות לשלוח את הילדים לצבא בלי חשבון".
במסגרת השידור, שוחחו השניים על יום השנה לנפילתו של רון ארד בשבי ועל דבריה של תמי ארד, לפיהם היא כבר "לא כועסת אלא רק מאוכזבת ועצובה". משלב זה, החלה השיחה להתגלגל לענייני גלעד שליט, ומיכאלי אמרה כי היא לא כל כך כועסת כמו שהיא מתוסכלת, ולמרות התלונות כי הציבור אדיש, הוא לא מפסיק לצאת לרחובות.
בתגובה, ענה לה קופמן כי "לצערי הציבור לא עושה כלום. ציפיתי שאמהות ששולחות את בניהן לשירות צבאי ומתוך אמונה שכך יש לעשות ושזה הצו, שהאמהות תצאנה לרחובות... זעקה של אם הרבה יותר חזקה מאשר של גברים שבאים בשם האתוס לפיו לא מפקירים פצועים בשטח". מיכאלי ענתה לו שגם את האתוס לא צריך לבטל אך קופמן ענה לה שהוא מאמין דווקא בכוחן של נשים.
מפקד גל"צ: "הדברים לא היו צריכים להיאמר"
בהמשך, אמרה מיכאלי את דבריה בעניין שליחת הבנים לצבא. גורמים בגלי צה"ל סיפרו היום ל-ynet כי בתחנה הביעו הסתייגות עזה מדבריה של מיכאלי: "שתיקח בחשבון איפה היא נמצאת. אמירה כזו לא מתקבלת על הדעת בכלל. בטח לא ביום שכזה. סביר להניח שלא נשמע אותה בגלי צה"ל בתקופה הקרובה".
מפקד גלי צה"ל, יצחק טוניק, מסר כי הוא מסתייג מהדברים שנאמרו. "הדברים אינם מקובלים עלינו ולא היו צריכים להיאמר, בטח שלא בגל"צ שהיא תחנת רדיו צבאית שתומכת בהתנדבות ובשירות משמעותי בצה"ל.
מרב מיכאלי איננה עובדת בגל"צ ואיננה משדרת בתחנה מזה שנים ארוכות. היא הוזמנה אתמול באופן חד פעמי עם עוד בוגרי תחנה מהעבר, לקחת חלק ביום השידורים".
מיכאלי מסרה בתגובה ל-ynet: "אני ממש לא קוראת לסרב לשרת בצה"ל, אני בעצמי הרי שרתתי בצה"ל ובגלי צה"ל. חבל לי שבישראל כל דבר הופך היום מיד לשאלה של 'מתיישרים בנאמנות או לא מתיישרים בנאמנות'. הדברים נאמרו בשאיפה לשלום, ועד שנשים - הן ישראליות והן פלסטיניות - לא יתחילו לשים את האמהוּת שלהן לפני הלאומיות שלהן, הן ימשיכו לשלוח את ילדיהן להילחם ולסכן את חייהם משני הצדדים".