שתף קטע נבחר
 

שטייניץ הגיש את התקציב: מס החברות יירד

התקציב הדו שנתי ל-2012-2011 הונח על שולחן הכנסת והוא יסתכם בכ-700 מיליארד שקל. תקציב הביטחון הוא הגבוה ביותר, והחינוך הוא השני בגודלו. בנוסף הוגש חוק ההסדרים המקוצץ, לאחר שצומצם לפי דרישת הכנסת. שטייניץ: החוק כולל משטר מסים מהנוחים במערב - מס החברות יירד בהדרגה

תקציב המדינה הדו שנתי לשנים 2012-2011 הונח היום (ג') על שולחן הכנסת. התקציב הדו שנתי כולו יסתכם על פי ההערכות בסך של כ-700 מיליארד שקל.

 

 

התקציב לשנת 2011 הוא בהיקף של 348 מילארד שקל ברוטו כולל החזר חובות. התקציב שהונח גבוה ב-18 מיליארד שקל מהתקציב שאושר בממשלה לאחר שהאוצר עדכן אותו על פי תחזית עליית המחירים בשנת 2011.

 

בפועל תקרת ההוצאות של משרדי הממשלה לשנת 2011 תעמוד על 271 מיליארד שקל. תקציב הביטחון הוא הגבוה ביותר ומסתכם כ-49 מיליארד שקל, ותקציב החינוך הוא השני בגודלו בסך 35 מיליארד שקל. 

 

בנוסף לתקציב הונח היום על שולח הכנסת חוק ההסדרים לתקציב הדו שנתי. החוק הונח במתכונתו המקוצצת, לאחר הוצאת סעיפי הרפורמות עליה הוסכם עם יו"ר הכנסת ראובן ריבלין. התקציב וחוק ההסדרים יעלו להצבעה בכנסת בקריאה ראשונה עד סוף השבוע. 

 

"מקווה שהח"כים ינהגו באחריות"

שר האוצר, יובל שטייניץ, קרא לחברי הכנסת מהקואליציה והאופוזיציה להתגבר על שיקולים פוליטיים ופרלמנטריים ולהעביר את התקציב הדו שנתי כפי שהוגש. "אנחנו נמצאים עדיין במציאות כלכלית לא פשוטה", אמר השר, "הסערה עדיין בחוץ, וכשהעולם סוער ישראל נרטבת. מצבנו אמנם טוב מאשר ברוב מדינות המערב אבל אנחנו לא יכולים להתעלם מהאיומים הנשקפים מהמשבר שטרם נפתר. לכן האחריות התקציבית צריכה לעמוד בראש שיקולי הכנסת. אני מקווה שחברי הכנסת יכירו בגודל השעה וינהגו בהתאם".

 

שטייניץ אמר כי ההסכם שהושג עם יו"ר הכנסת בעניין קיצוץ חוק ההסדרים הושג בהסכמה והתוצאה סבירה. לדבריו זהו התקציב הדו שנתי הראשון לשנתיים מלאות, מפני שהתקציב הנוכחי היה לשנה וחצי בלבד.

 

הוא הוסיף כי התקציב כולל בשורות בתחומים מהותיים, בעיקר בסדרי העדיפויות בהוצאות הממשלה. לדבריו, לראשונה מזה חמש שנים הביא האוצר לשינוי בסדרי העדיפיויות, תוך ריסון משמעותי של תקציב הביטחון לטובת העברת משאבים להשכלה גבוהה ולחינוך, ולפיתוח מנועי הצמיחה והתשתיות.

 

שר האוצר הוסיף, כי חוק ההסדרים כולל רפורמה לעידוד השקעות הון ומשטר מסים "מהנוחים במערב". במסגרת מדיניות זו יימשך תוואי הורדת המסים, ובעיקר מס החברות שימשיך לרדת בהדרגה עד סוף התהליך ב-2016 ויעמוד על 18% לכלל החברות, 12% לחברות מייצרות ו-8% לחברות המייצרות בפריפריה.

 

"הקרב על הקטנת האבטלה"

שר האוצר הדגיש שהתקציב הדו-שנתי הוא "תקציב חברתי רציני מאין כמוהו שמתבטא במאמצים להקטנת הפערים" וציין את "הקרב על הקטנת האבטלה... אחרת היתה יכולה להיות פגיעה חברתית קשה אם היינו מגיעים לשיעורי אבטלה של 10%-20% כמו במערב".

 

שטייניץ ציין את המאמצים להרחבת מעגל התעסוקה, בין היתר באמצעות הגדלת תקציב מעונות היום לילדי נשים עובדות ב-50%; הגדלת תקציב ההשכלה הגבוהה לעידוד קליטת חרדים וערבים באקדמיה כמנוף לשילובם בעבודה; הגדלת ההשקעות לתקשוב במוסדות החינוך בפריפרייה; התוכנית להפעלת חוק מס הכנסה שלילי במתכונת ארצית, והקטנת מספר העובדים הזרים.

 

שר האוצר חזר על דברים שאמר בשבוע שעבר, לפיהם המשבר בענף הנדל"ן לא מחייב הקמת ועדה מיוחדת למציאת פתרונות, כי "אין פתרונות קסם ולא ביום-יומיים יתגברו על המחסור שמגיע ל-100 אלף יחידות דיור".

 

הוא הוסיף: "עם זאת כבר נקטנו במספר צעדים כמו ביטול החלטת הממשלה להקפאת התכנון לבנייה במרכז, מתן תמריצים לפרויקטים של פינוי בינוי בשיתוף פעולה של משרד השיכון והבינוי, והסרת חסמים בבנייה למגורים בנוסף לרפורמה שמוביל ראש הממשלה בתכנון, ברישוי ובבנייה". עוד אמר השר, כי האוצר, בנק ישראל ומשרד השיכון, בוחנים צעדים נוספים להגדלת היקף הבנייה למגורים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שינוי בסדרי העדיפויות. שטייניץ
צילום: עופר עמרם
מומלצים