מכה למשטרה: שוחררו כל החשודים ברצח בלוד
יום אחרי רצח עביר אבו-קטיפן, אם לחמישה, עצרה המשטרה את בעלה, גיסה ובנו של הגיס, והכריזה שהרקע למעשה הוא "כבוד המשפחה". אלא שהערב החליט בית המשפט לשחררם למעצר בית: "אין התפתחות בחקירה או תשתית ראייתית להמשך המעצר"
ושוב נתחיל מהתחלה: רצח עביר אבו-קטיפן בלוד בשבוע שעבר היה עבור התושבים הקש ששבר את גב הגמל. על רקע התלונות כי המשטרה אינה עושה די כדי למגר את האלימות בעיר נעצרו שלושה מקרובי משפחתה של אבו-קטיפן בחשד למעורבות ברצח, אבל הערב (יום א') - שוחררו כולם למעצר בית. כך יוצא שגם סביב הרצח הזה בלוד אין כעת בידי המשטרה ולו חשוד אחד.
בהחלטתה הערב קבעה שופטת בית משפט השלום ברמלה כי אין בידי המשטרה תשתית ראייתית נגד החשודים. "לאחר
שעיינתי בחומר החקירה, לרבות בנספחים הסודיים... לא חלה כל התפתחות בחקירה המחזקת את החשדות המיוחסים לחשודים", כתבה השופטת. "לאחר שעיינתי במסמכים שהינם הראיות שקיימות נגד החשודים, לא מצאתי כי קיימת תשתית ראייתית המצדיקה את המשך המעצר".
אבו-קטיפן, אם לחמישה ילדים, נורתה ביום שלישי שעבר בערב, בשעה שהייתה במכוניתה, סמוך לביתה בשכונת פרדס-שניר בלוד. אלמונים ירו לעברה מספר רב של קליעים, ובבית החולים אסף הרופא בצריפין נקבע מותה. מי שהביא אותה לבית החולים נמלט מהמקום.
כבר למחרת הרצח עצרה המשטרה שלושה מקרובי משפחתה של האשה - בעלה, גיסה ובנו של הגיס. במשטרה התגאו במעצר, והעריכו כי הרצח בוצע על רקע "כבוד המשפחה", וכי יש קשר בינו לבין רציחתו של חסן חיג'אזי לעיני בתו, בתחילת החודש ליד בית העירייה. מלבדם נעצרו גם שני אחים תושבי רמלה, בחשד למעורבות במעשה.
"המשטרה מיהרה לעצור את האלמן"
במהלך הדיון בבית משפט השלום ברמלה ביקשה המשטרה להאריך שוב את מעצרם של השלושה, הפעם ב-10 ימים, בטענה כי היו מעורבים ברצח וכי היה ביניהם קשר. סנגוריהם של השניים, עו"ד ארי קדרי וגיא אבנון, כפרו בחשדות, וטענו
כי לשלושה אין קשר לרצח. "המשטרה מיהרה לעצור את מרשי, האלמן, על לא עוול בכפו", אמר עו"ד קדרי.
מנגד, הוארך הערב בשלושה ימים מעצרם של האחים חאלד ורמדאן מוסרתי, החשודים בשני מקרי רצח אחרים בעיר.
רציחתה של אבו-קטיפן הייתה מקרה הרצח השלישי בלוד בתוך פחות מחודש, וה-13 בשנתיים האחרונות. בעקבות רצח אבו-קטיפן יצאו התושבים להפגין, תחילה מול תחנת המשטרה שאותה האשימו באוזלת יד, וביום שישי ברחובות העיר.