שתף קטע נבחר
 

מחפש עבודה: מה חשוב לדעת על מרכזי הערכה?

למה בכלל צריך מרכז הערכה, האם מישהו עם פחד קהל יכול לצלוח מרכז הערכה, האם ההופעה חשובה למיון, ומה עושים בסימולציות? הצטרפו ליום מרכז הערכה מקוון בפייסבוק לכלל הגולשים - ומומחי AllJobs יענו לשאלותכם

ביום מרכז הערכה מקוון בפייסבוק לכלל הגולשים שמתקיים כעת מומחי AllJobs מתעתדים לצמצם את חששות מחפשי העבודה מהליכי המיון למשרה בה הם חפצים. במרכז הערכה המקוון המתקיים בעמוד הפייסבוק של AllJobs תוכלו לשאול שאלות ולקבל תשובות, לצפות בסרטוני הדרכה הכוללים סימולציות, דינמיקה קבוצתית, אסור ומותר ביום הערכה; וגם לקבל הצצה מבפנים למרכז ההערכה בוידיאו.

 

 

בינתיים העלו הגולשים משפר שאלות שחוזרות על עצמן. התשובות, כפי שהן בדרך כלל, מצליחות להוריד את מפלס החששות ממרכזי הערכה ולמנוע את המצב בו מועמדים מוצלחים וטובים לא ניגשים למשרות טובות - רק משום שהם מפחדים מהליך המיון ומהמבחנים במרכזי הערכה. השאלות, כמו גם תשובות יעל פרימק, מומחית להצלחה במרכזי הערכה ובראיון עבודה ב-AllJobs - לפניכם:

 

אני לא מבין למה צריך את מרכזי הערכה האלו, כבר אי אפשר לראיין? שואל אורן.

 

"אתה לא לבד, הרבה מועמדים מעדיפים ראיון אישי על פני מרכז הערכה, למרכז הערכה כמה יתרנות מבחינת המגייס:

  • מרכז הערכה מאפשר לבדוק מיומנוית ויכולות של מועמד שלפעמים קשה יותר לבדוק בראיון, למשל התנהלות בקבוצה, יכולת הקשבה, יכולת הובלה של אנשים.
  • בעיקר בתפקידים בהם יש גיוסים במסות גדולות, כמו נציגי שירות לחברות מובילות במשק, מרכז הערכה חוסך זמן למגייס משום שהוא מאפשר התרשמות מכמה אנשים בבת אחת.
  • נתון מעניין שקיבלתי מחברת סלקום שמגייסת הרבה דרך מרכזי הערכה הוא ש-25% ממי שמגיע למרכזי הערכה מתקבל לעבודה, זה נתון מעניין ואולי גם מפתיע משום שהוא אומר שאחוז האנשים שעוברים מרכזי הערכה דומה לאחוז האנשים שעוברים ראיון עבודה".

 

קשה לי לדבר בקבוצה לכן אני לא ניגשת לתפקידים שיש בהם מרכז הערכה, אני מאוד רוצה להיות נציגת שירות לקוחות ואני יודעת שאני אהיה טובה בתפקיד, מה לעשות?, שואלת דפנה מכרמיאל.

 

"מרכז הערכה בודק את הכישורים שלך בהתאם לתפקיד אליו את פונה, כנציגת שירות מצופה ממך להיות אדיבה, בעלת יכולת ביטוי, יכולת הקשבה, יכולת עבודה עם ממשקי מחשב, יכולת עמידה ביעדים.

את לא אמורה להיות שחקנית במה ולדבר מול הרבה אנשים, כך שגם מרכז הערכה הוא בהתאם, במרכז הערכה יש מספר שלבים בהם יש לך הזדמנות להראות את מי שאת: שלב הצגה עצמית, שלב שאלה חופשית, שלב של דינמיקה קבוצתית, ושלב סימולציות. גם בדינמיקה הקבוצתית המנחה מפנה שאלות לאנשים השקטים על מנת לתת להם במה לשיחה.

אני מציעה, אל תפחדי, גשי למרכז הערכה, נסי להשתתף כמה שיותר וסמכי על המנחה שהוא מספיק מקצועי לראות את מה שאת יכולה להביא לחברה".

 

האם חשוב מה אני לובש למרכז הערכה?, שואל רועי מחדרה.

 

"כן, הגע בלבוש מסודר, רצוי נעליים סגורות, מכנסי בד וחולצה מכופתרת, הקפד על גילוח וציחצוח נעליים. גם אם התפקיד אליו אתה מתמודד לא דורש עבודה פרונטאלית מול אנשים לבוש מסודר עושה רושם ראשוני טוב. זה גם יעשה לך הרגשה טובה וייתן לך בטחון פנימי".

 

אין לי ניסיון במכירות, אני רוצה להיות נציגת שירות, איך אני אדע מה לומר בסימולציה?, יסמין מקריית אונו.

 

"להרבה מהמועמדים שמגיעים למרכז הערכה אין רקע במכירות, מה שהמראיין בודק בסימולציה זה את הדרך בה את חושבת ואת הדרך בה את פונה ללקוח. למשל, תתבקשי למכור מוצר מסויים, המראיין יבדוק האם את יודעת להציג את המוצר, האם את יודעת לענות לשאלות של הלקוח, האם יש בך נחישות למכור גם אם הלקוח מתווכח או אומר שהמוצר יקר לו. מה שצריך לעשות בסימולציות זה להיות נחושים להשיג את המטרה שמוצבת על ידי המנחה (למשל למכור) ולהרשות לעצמך להמציא דברים כי מה שבודקים זה לא ידע אלא התנהלות".

 

 

להשתתפות ביום הערכה המקוון - לחץ כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
נלחץ ממרכז הערכה? אין סיבה
צילום: סי די בנק
מומלצים