שתף קטע נבחר
 

לבלבו אפרסק וגם תפוח: עוגה בחושה לשבת

ריח מתוק ומשכר של תפוחים מוביל את אורן בקר עוד מילדותו אל מחוזות של חיבוק חם ואימהי. תוסיפו לזה אפרסקים בשלים (אפשר גם מקופסה) ויש לכם קינוח לכל שעה

בחצר ביתם של סבתא חיה וסבא שמואל היה עץ תפוחים. בהיותי ילד שובב, אהבתי לטפס על העץ ולקטוף ממנו את התפוחים האדמדמים. סבא שמואל היה לוקח אותי איתו להשקות את העץ ולימד אותי את רזי גידולו. את התפוחים מהעץ של סבא וסבתא הייתה אמא לוקחת הביתה, בוזקת עליהם סוכר, קינמון ושנף, ואופה בתנור. לעולם לא אשכח את הריח המשכר וטעמיו של תפוח העץ האפוי.

 

תפוח עץ, כפי שניתן לנחש, הוא אחד מחומרי הגלם האהובים עלי. כשהתחלתי להבין באפייה, נהגתי לשלב תפוחים בעוגות ומאפים. אחת העוגות האהובות עלי היא עוגה בחושה, על בסיס חמאה, של תפוחים ואפרסקים. זו עוגה קלה להכנה, אולטימטיבית לקפה או תה, או כקינוח לא כבד אחרי ארוחה דשנה. 

 

טיפים:
  • מומלץ להשתמש במיקסר שולחני המצוייד בוו גיטרה, מאחר והגיטרה משמשת להחדרת אוויר ויוצרת עוגה אוורירית יותר. עם זאת, ניתן להשתמש גם במיקסר יד ביתי.
  • בעוגה בחושה, אני נוהג להשתמש גם בסודה לשתייה וגם באבקת אפייה. הוספת אבקת סודה לשתייה בעוגה מפרקת סוכרים ועוזרת לקבל צבע חום עמוק במאפים. אבקת אפייה יוצרת בועות בבצק ומסייעת להתפחתו לגובה.
  • רגע לפני שמכניסים את העוגה לתנור, מומלץ לבזוק מעט סוכר למעלה. הסוכר יעניק לעוגה מרקם קריספי מעניין.
  • כדור גלידת וניל או קינמון לצד פרוסת עוגה ישדרגו את העוגה פלאים.


(צילום: דודו אזולאי) 

 

עוגת אפרסקים ותפוחים

המרכיבים (מתאים לתבנית בבקה):

1 חבילה (100 גרם) + 3 כפות חמאה

1 כוס (180 גרם) סוכר

2 ביצים

1 כוס (160 גרם) קמח

קורט (1 גרם) אבקת אפייה

קורט (1 גרם) סודה לשתייה

קורט מלח

1/3 גביע שמנת חמוצה

1 תפוח עץ גרנד קלוף

1 אפרסק טרי בגודל בינוני (או 2 חצאי אפרסק משומרים, מסוננים מנוזלים)

1 כף קלבדוס (ברנדי תפוחים)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חבילת החמאה והסוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה (הקצפה שומנית) למשך 15 דקות לפחות.
  2. מוסיפים את הביצים בהדרגה, על מנת לא לשבור את המרקם וממשיכים לערבב את התערובת למשך 5 דקות נוספות.
  3. מנפים יחד את כל החומרים היבשים ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה, הסוכר והביצים, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב למשך 5 דקות נוספות עד לקבלת מסה אוורירית ותפוחה.
  4. חותכים את התפוח והאפרסק לפלחים, מקפיצים אותם במחבת יחד עם שלוש כפות חמאה ומעט קלבדוס עד לריכוך. מצננים היטב.
  5. מכניסים את פלחי הפירות לתערובת ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית בבקה ובוזקים מעל מעט סוכר.
  7. אופים למשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 160 מעלות. 

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • מה עוד אפינו?

עוגת גזר

עוגיות ג'ינג'ר

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת תפוחים ואפרסקים
צילום: דודו אזולאי
מומלצים