התוספת שתופסת
אם אתם רוצים לשדרג את הארוחה שלכם, לארז קומרובסקי יש 6 רטבים מנצחים שמכינים בקלות - ומחסלים במהירות
רוטב יוגורט חרפרף
מתאים במיוחד למטעמים מפרחי ברוקולי
המרכיבים:
1 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום
1 כף עלי כוסברה
1 כוס יוגורט עזים
2 כפיות דבש פרחי בר
קורט מלח
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את הפלפל החריף, שיני השום ועלי הכוסברה.
- מוסיפים את היוגורט, הדבש והמלח. מערבבים היטב.
רוטב צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול
מתאים במיוחד לפלאפל עדשים שחורות
המרכיבים:
2 כפות עלי כוסברה
2 כפות עלי נענע
2 כפות בצל ירוק
2 כפות שמיר
1/2 כוס שמן זית
מיץ מ-1 לימון
מלח ים גס
אופן ההכנה:
- קוצצים דק-דק את עשבי התיבול והבצל הירוק.
- מוסיפים שמן זית, מיץ לימון. מערבבים וממליחים לפי הטעם.
פלאפל עדשים עם רוטב צ'ימיצ'ורי
רוטב יוגורט חמצמץ
מתאים במיוחד למטעמי בטטה ועשבי תיבול
המרכיבים:
1 כף עלי נענע
1/2 פלפל אדום חריף
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כוס יוגורט עזים
אופן ההכנה:
- קוצצים דק-דק את הנענע והפלפל החריף.
- מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת והיוגורט ומערבבים היטב.
מטעמי בטטה עם רוטב יוגורט חמצמץ
רוטב עגבניות בשלות וטחינה
מתאים במיוחד לקציצות עדשים כתומות
המרכיבים:
3 עגבניות
חופן עלי בזיליקום
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
קורט מלח
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה את העגבניות.
- קוצצים את הבזיליקום דק מאוד.
- מערבבים את העגבניות והבזיליקום עם הטחינה, המלח ושמן הזית.
רוטב טחינה מפתיע
מתאים במיוחד לקציצות כרובית וגבינה
המרכיבים:
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה
3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
מיץ מ-1 לימון
2 כפות בצל ירוק
3 כפות שמן זית
קורט מלח ים
אופן ההכנה:
- קולים במחבת יבשה את זרעי הכוסברה ולאחר מכן כותשים אותם.
- קוצצים דק את הבצל הירוק.
- מערבבים יחדיו את כל המרכיבים.
קציצות כרובית וגבינה עם רוטב טחינה
רוטב יוגורט רענן
מתאים במיוחד לשניצלוני אדממה
המרכיבים:
2 מלפפונים
2 שיני שום
חופן עלי שמיר
1 כוס יוגורט עזים
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
קורט מלח ים גס
קורט פלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה את המלפפונים וסוחטים את הנוזלים.
- קוצצים דק את השמיר והשום.
- מוסיפים למלפפונים, השמיר והשום את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
שניצלוני אדממה עם רוטב יוגורט רענן