על ויסקי, כדורסל ועוף בבירה
ביום חמישי גורלי אחד היא גילתה בדרך הקשה מה קורה כששוכחים לקנות לגברים בירה לכדורסל. טל פיחוביץ' חוזרת לכתוב כאן את הטור "מתובל באהבה", ופוצחת עם מתכון לעוף עם פחית בישבן
כשהעורכת שלי ביקשה ממני לכתוב קצת על עצמי לפני שמתפרסם הטור שלי, קצת נלחצתי. מה אני כבר יכולה לכתוב על עצמי? אבל אז נזכרתי שבעצם כבר כתבתי על עצמי לא מעט, לפני כמה שנים, ממש פה במדור - כבר סיפרתי את הרוב.
סיפרתי על סבא וסבתא שלי, שהיו הבסיס להכל – הבסיס למשפחה הדוניסטית, משפחה של קרניבורים חובבת אוכל, בישולים ואלכוהול שיודעת גם ליהנות מפשטות.
סיפרתי קצת על חוויות שלי בחו"ל בתקופה שבה עסקתי בשיווק, שיכרתי עד עילפון לקוחות יווניים, הסתובבתי בעולם ואכלתי אויסטרים עם ויקינגים שוודים. סיפרתי על אוכל שהיה הבסיס לארוחות פיתוי – איך עם חומוס עזרתי לאחותי לפתות את בעלה ואיך אני פיתיתי נער צעיר בעזרת ריזוטו סרטנים. סיפרתי שאני ציונית רומנטיקנית חסרת תקנה, למה אני אוהבת את המדינה שלנו, מה דעתי על אוכל ישראלי, על הקשיים שלי בבישול ארוחה כשרה ואיך אני אוהבת את ירושלים, נזכרתי גם במה שבישלנו בבית בתקופות מלחמה וכמה פחדתי כשקראו שוב לאח שלי.
סיפרתי שאני אוהבת לבשל עם מוסיקה, אבל לא אוהבת שמסתובבים לי בין הרגליים כשאני מבשלת, מה אני עושה כשמפתיעים אותי באמצע הלילה עם מקרר ריק, למה אני לא יכולה בלי גברים ואיך התמודדתי עם שאלות על דת וצמחונות של ילדה קטנה.
סיפרתי גם איך לפני כמה שנים לקחתי הפסקה מהמירוץ והתחלתי לגדל עגבניות ועשבי תיבול בגינה, אבל מה שלא סיפרתי זה למה החלטתי לקחת חופש ומה קרה מאז שהפסקתי לכתוב כאן. לפני כמה שנים החלטתי להגשים את חלום חיי ולפתוח מסעדה.
זאת אני - טל, אכלנית, בשלנית ומאכילה כפייתית. חוזרת לספר פה סיפורים על אוכל והחיים כי כל החיים שלי, מאז ולתמיד – סובבים סביב אוכל. ועכשיו, לעבודה...
בירה וכדורסל
שלוש מארבע האהבות הגדולות שלי בחיים הן אוכל (כמובן), אלכוהול וכדורסל. בתור אדם טוטאלי עם נטיות התמכרותיות, האהבות שלי גובלות בהתמכרות, וכדורסל היה חלק דומיננטי מאוד בחיים שלי. השכמות לפנות בוקר למשחקים חשובים ב-NBA היו עניין שבשגרה ואפילו הלקוחות הכי חשובים שלי ידעו שביום חמישי החל מארבע אחרי הצהריים אני מתכוננת למשחק של מכבי והטלפון כבוי. חמישי בערב, באופן קבוע היו מתאספים אצלי כל החברה למשחק וסעודה. בעבודה ידעו שאני בשלוש כבר לא נמצאת - קניות, הכנות, ארוחת ערב, בירות, יין וכדורסל. קדוש.
אוהבת כדורסל, אוהבת אלכוהול, לבירה אני לא מתחברת. תהרגו אותי, אבל אני לא מצליחה להבין את המרירות הזאת שאנשים גומעים בתאווה. ביום חמישי גורלי אחד למדתי להעריך בירה ואת החשיבות שלה לגברים ולכדורסל.
באותו חמישי, הבית ערוך למסדר פיני, שאראס ובאסטון, לחמניות שמנמנות בתנור, קדירה מלאת רוטב ואהבה מבעבעת על האש, המון חמאה לפירה ו... אופס, שכחתי לקנות בירה. נו מילא, יש יין, יש עראק, החברה יסתדרו.
אורן (המכונה "פרנסואה"), עם חינוך צרפתי טוב מהבית הגיע ראשון, לעזור בהכנות. אין פרטנר טוב ממנו לבקבוק קורוואזיה VSOP שרכשתי בטיסה האחרונה. לגימות קטנות, צקצוקי לשון, ארומה ממלאת חזה, חמימות מתפשטת – הערב נראה מבטיח. אחריו הגיע דורון, דרום אפריקאי עדין ומנומס, חובב אלכוהול מושבע שיודע באיזו כוס מוזגים קוניאק וליבו עלץ למראה הבקבוק שבחרנו לפתיחת הערב.
התענגנו על הטעם, השקנו כוסות, חיממנו את הקוניאק, לגימות מלאות הערכה, ערכנו שולחן ואז הגיעו הבהמות. קיבוצניקים של בירה, יין פטישים וקגלביץ'. ואנחנו כבר שתויים קלות, שכחנו להחביא את הבקבוק. "מה שותים? אה זה. טוב, נטעם". הביאו כוסות, מזגו לעצמם ולגמו במרץ. בסוף הרבע הראשון נגמר חצי בקבוק, במחצית נשאר שלוק קטנטן.
אל תבינו אותי לא נכון, אני לא קמצנית ועם מי שמעריך אני תמיד שמחה לחלוק את הבקבוקים הכי שווים שלי אבל לשתות בקבוק קוניאק איכותי כאילו היה ליטר גולדסטאר זה מחזה שקשה לי לראות, שתויה ככל שאהיה. מילא, הלך הבקבוק ובשבוע הבא אני טסה שוב אז יבוא חדש. אם הצלחתי ללמד את הילדים לשתות קוניאק – דיינו.
אני השלמתי עם אובדן הבקבוק אבל אורן נשבר. ברגע שרן, במבט מזוגג, שחרר לחלל החדר הצהרה בנוסח "זה נחמד הדבר הזה. זה כמו ויסקי מתקתק" אורן קם, לקח את הבקבוק והודיע לבנים שזאת הפעם האחרונה שהם יושבים ושותים קוניאק כמו בירה. אני? את הלקח שלי למדתי ולעולם יותר לא שכחתי לדאוג לבנים לבירה במשחקי כדורסל.
הנה מתכון פרברטי, פשוט ומנצח שאפילו קיבוצניקים של קגלביץ' יכולים להכין למשחק כדורסל או אפילו, רחמנא ליצלן - כדורגל.
אופס, התיישבתי על פחית (צילום: MCT)
עוף אנאלי בבירה
המרכיבים:
1 עוף שלם
1/2 כוס שמן זית
עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, לבנדר, זעתר, אורגנו - מה שיש)
פחית בירה (גודל שליש, חצי לא נכנס טוב לישבן של הציפור וקשה יותר לייצב)
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- קוצצים מחצית מעשבי התיבול ומערבבים למשחה עם שמן הזית, המלח והפלפל.
- מושחים את העוף במשחה וממסז'ים מבפנים ומבחוץ.
- פותחים את פחית הבירה, אם יש פותחן קופסאות אז חור גדול כמו קופסת שימורים, אם אין אז מהפקק הנשלף.
- לתוך הפחית מוסיפים עשבי תיבול אחרי שמקווצ'צ'ים אותם ביד.
- את הפחית תוקעים באחוריים של התרנגולת כמה שיותר עמוק (לרוב נדרשים שניים למשימה הזו) ומעמידים בתבנית כשפחית הבירה היא הבסיס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה ואופים למשך כ-50-90 דקות.
- טל פיחוביץ' היא הבעלים של מסעדת קדאקס