שתף קטע נבחר

זה קל ומתוק: טראפלס אספרסו

שמו אתכם להיות אחראים על הקינוח? נטלי לוין מזמינה אתכם להצטרף למועדון המנה האחרונה ומציעה לכם פתרון מושלם לקינוח מתוק שקל להכין ושכולם אוהבים

בכל תכנון של ארוחה משפחתית אצלנו, ואפילו עם החברים, הכנת הקינוח מוטלת עלי. מפתיע זה לא, עקב העובדה שאני מכינה מתוקים כמעט כל הזמן, אבל מה לעשות שלפעמים גם לי אין כל כך כוח או זמן. יש לי כמה קינוחים קבועים שאני מכינה לאירועים כאלה או אחרים ברפרטואר המתוקים שלי, אך במיוחד לרגעים האלה, בהם צריך לתקתק משהו זריז וטעים שכולם יאהבו, אני מכינה טראפלס.

 

טראפלס הם המוצא הקל. מכינים אותם בדקות ספורות מכמה חומרים זמינים, מקררים שעה במקרר ואז יוצרים עיגולים/ ריבועים/ כל צורה שמתחשק, מצפים במעט קקאו משובח ונוצר קינוח שאף אחד לא יכול לסרב לו, וכולו שוקולד טהור ונהדר. אני באופן אישי אוהבת שלכל טראפל יש את האישיות שלו, ושהם אינם מדוגמים לחלוטין בצורה שלהם, ובאמת נראים כמו, ובכן, טראפלס – אותן פטריות כמהין שעל שמן קרוי הממתק הטעים הזה.

 

דבר נוסף שכיף בטראפלס זו העובדה שאפשר להכין אותם באין-ספור טעמים שונים, מה שמניב בכל פעם קינוח קצת אחר. לטראפלס פירות יער, מוסיפים קצת פירות יער קצוצים; לטראפלס שוקולד-תפוז, מוסיפים ליקר תפוזים וגרידת תפוזים. השמיים הם הגבול בכל מה שנוגע לטעמים בטראפלס שלכם, ואם יש טעם שאתם אוהבים ביחד עם שוקולד מריר, הכינו ממנו טראפלס לתפארת מעשה ידכם.

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • מומלץ להגיש את הטראפלס בטמפרטורת החדר ולא ישירות מהמקרר.
  • אפשר לגלגל את הטראפלס בכל ציפוי אחר שאוהבים אם רוצים לשנות את ציפוי הקקאו הקלאסי; אגוזים קצוצים, קוקוס, אבקת סוכר, אבקת נוגט וכיו"ב.
  • אם אין לכם בייליס אפשר להמיר בליקר קפה או בברנדי, עדיין יצא מעולה.
  • ניתן להשיג בייליס בכל חנות משקאות ואלכוהול, ולעיתים גם בסופרים הגדולים.
  • הטראפלס נשמרים כשבוע עד עשרה ימים במקרר בקופסא אטומה.
  • את הטראפלס המוכנים אפשר להקפיא עד כחודש וחצי בקופסא אטומה היטב.
  • חשוב לא לותר על המלח, שמדגיש את טעמי השוקולד.


(צילום: נטלי לוין) 

 

טראפלס אספרסו ובייליס

המרכיבים (ל-50-60 טראפלס, תלוי בגודל):

300 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו - קצוץ גס

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו - קצוץ גס

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אספרסו מוכן

קורט מלח (לא לוותר)

2 כפות גלוקוזה

50 גרם חמאה רכה

3 כפות ליקר בייליס

לציפוי:

קקאו הולנדי כהה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את שני סוגי השוקולד.
  2. בסיר קטן מניחים יחד שמנת מתוקה, אספרסו, מלח וגלוקוזה, ומבשלים יחד על אש גבוהה, עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  3. מוזגים את תערובת השמנת על השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה ומתחילים לטרוף נמרצות בעזרת מטרפה ידנית, עד שמתקבלת תערובת שוקולדית,כהה ומבריקה מאוד.
  4. מוסיפים פנימה את החמאה והבייליס וממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לכלי אטום ומקררים במקרר למשך שעה-שעתיים.
  6. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים; אפשר בעזרת 2 כפיות, אבל הכי נוח לעשות זאת עם כף פריזיאן, שיוצרת עיגולים מושלמים ואחידים בגודלם.
  7. מצפים את הכדורים בקקאו ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים