סופגניות ב-5 דקות
נזכרתם ברגע האחרון שהערב מדליקים נר ראשון? נגמרו הסופגניות בחנויות? עזבו אתכם משמרים, סוגי קמחים שונים ועבודה קשה, השף מאיר דנון מציע לכם מתכון קצר ומוצלח של סופגניות לבן בניחוח הדרים שמוכנות תוך דקות ספורות
בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין
סופגניות לבן
מתכון של השף מאיר דנון, מנהל מקצועי "בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים"
המרכיבים:
350 גרם קמח תופח מאליו (או 350 קמח רגיל + 10 גרם אבקת אפייה)
2 ביצים
2 מיכלי אשל
6 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או ויסקי
קליפת לימון מגוררת מ-1 לימון
שמן לטיגון עמוק
2 כפות אבקת סוכר לעיטור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את הביצים והאשל, מוסיפים את הסוכר, המלח, הברנדי, הווניל וגרידת הלימון. כשהתערובת חלקה מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב.
- מחממים את השמן בסיר גדול, ומעבירים מתערובת הסופגניות לשמן באמצעות כף. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג.
- מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים באבקת סוכר בעזרת מסננת.
צילום: יהונתן צור
מומלצים