סופגנייה בבארט
היא לא חייבת להיות עגולה ממולאת בריבה, והיא גם לא חייבת להיות ישראלית. הנה דוגמה לסופגנייה ששינתה צורה, מדברת במבטא צרפתי אבל שומרת על מסורת שומנית ומתוקה
"צ'ורוס" פריזאי
סופגנייה מיוחדת בהשראה צרפתית. מתכון של השף-קונדיטור סטפן לייק, באדיבות שמרית
המרכיבים (לכ-30 יחידות):
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1/2 שקית או קוביית שמרים (25 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)
1 כפית מלח
4 כפות סוכר
150 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות (375 מ"ל) מים פושרים
1 כף תמצית מי זוהר (מי פריחת הדרים) בטעם תפוז (לא חובה)
כ-1 ליטר שמן קנולה לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט או 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מעורב עם 1 כפית שטוחה קינמון טחון
ממרח שוקולד או ריבת חלב (לא חובה)
צ'ורוס פריזאי (צילום: פיליפ מטראי)
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את השמרים הטריים (מפוררים בין האצבעות עם חופן קמח את חצי הקובייה). מוסיפים בהדרגה את המים, תמצית מי הזוהר ואת החמאה תוך כדי לישה עד קבלת מירקם רך מאוד אחיד וקצת דביק.
- משהים כ-1/2 שעה מכוסה.
- מחממים את השמן לטמפרטורה של 175 מעלות (לבדיקת טמפרטורת השמן, מכניסים לשמן כף עץ, כשיש בועות קטנות מסביב לכף העץ השמן מספיק חם).
- ממלאים שק זילוף עם פיה משוננת ("כוכב") לא קטנה מידי, מזליפים בעדינות אל תוך השמן החם, רצועות בצק
- באורך של כ-5 ס"מ עד להזהבה.
- מטגנים כ-2 דקות כל צד ומניחים על נייר סופג.
- בוזקים בעדינות אבקת הסוכר בעזרת מסננת ומגישים.
- אפשר לטבול את הצ'ורוס בממרח השוקולד או בריבת חלב שחוממו מעט במיקרו.
צ'ורוס
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים