חטאים קטנים: סופגניות אצבע
אם גם אתם חושבים שהדרך הכי טובה לאכול סופגניות היא בביסים קטנים, תאהבו את המתכון הבא לסופגניות קטנות ואלגנטיות. קלות להכנה - וקלות לאכילה
סופגניות אצבע
מתכון של השף סטפן לייק, באדיבות שמרית
המרכיבים (לכ-35 סופגניות):
לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים
1/2 שקית (25 גרם) משפר אפייה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס שמן קנולה
1 ביצה גודל L
1 כף רום או ברנדי
1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קליפה מגוררת מ-1 לימון (לא חובה)
עד 3/4 כוס מים (190 גרם)
לטיגון:
כ-1 ליטר שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
דבש, סוכריות צבעוניות, שקדים גרוסים או פרוסים, שוקולד צ'יפס, סוכר, שומשום, סוכר גבישי, קינמון או ממרחים שונים
(צילום: פיליפ מטראי)
אופן ההכנה:
- שמים בקערת מערבל את כל מרכיבי הבצק, למעט המים. לשים במהירות איטית כ-3 דקות, עד לקבלת גוש אחיד. מוסיפים מים לפי הצורך. מגבירים את המהירות ולשים כ-5 דקות עד קבלת בצק גמיש ורך.
- מכסים במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ-40 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג-פונג (כ-25 גרם כל כדור).
- מגלגלים כל כדור לצורה מאורכת באורך כ-6 ס"מ (ראו תמונה). מניחים את הסופגניות עם רווחים ביניהן על מגש מרופד בנייר אפייה משומן. נותנים להן לתפוח במשך כ-30 דקות.
- בסיר טיגון מחממים שמן עמוק (בעומק של 3 ס"מ לפחות) לטמפרטורה של 175 מעלות (ניתן לבדוק את טמפרטורת השמן על ידי הכנסת כף עץ לשמן - אם סביב הכף נוצרות בועות קטנות, השמן חם מספיק. אם הבועות גדולות, סימן שהשמן חם מדי).
- בעזרת כף מתכת שטוחה ומשומנת מרימים את הסופגניות מהתבנית ומניחים בעדינות בשמן החם.
- מטגנים כדקה וחצי על צד אחד, הופכים ומטגנים זמן דומה. שולים בעזרת כף מהשמן ומניחים על נייר סופג.
3 הצעות לקישוט:
- סירופ דבש: מחממים 1/2 כוס דבש טהור עם 2 כפות מים ומערבבים. טובלים את הסופגניות בסירופ כ-1/2 דקה והופכים.
- פונדנט לבן: מחממים מעט פונדנט לבן (ניתן להשיג בחנויות מתמחות), טובלים חצי מהסופגנייה ומניחים על מגש. מפזרים מייד סוכריות צבעוניות או שוקולד מגורר או שקדים פרוסים.
- שוקולד: מחממים מעט ממרח שוקולד במיקרו, טובלים חצי מהסופגנייה ומניחים על מגש. מקשטים בשקדים פרוסים או בסוכר גבישי.
סופגניות אצבע בשלל ציפויים
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים