שתף קטע נבחר
 

ערכי משפחה עכשיו

גם אם ייקבע שניצב אורי בר-לב לא אנס ולא תקף מינית הוא לא ראוי להיות מפכ"ל המשטרה - כי אדם הבוגד באשתו אינו ראוי לשום משרה ציבורית

למרבה הצער, על רוב מהדורות החדשות והפרשנויות בימים האחרונים נדרשת אזהרת צפייה - רק לבני 18 ומעלה. פרשיות המין הכרוכות בפרשיית בר-לב ועלילותיו עם א', היא אורלי אינס - ועם ש, ומ' החסויות (עדיין) - פרצו את כל מחסומי הבושה והמבוכה היסודיים ביותר.

 

רבים מאחלים לאנשים במצבו של ניצב אורי בר-לב שיצליח להוכיח את חפותו, אולם למרבה הצער - זה הביטוי המובהק לתהום המוסרי העמוק בו אנו כחברה מצויים. הדיון היחידי המתנהל בעיתונות ובחברה הישראלית בפרשת בר-לב הינו בשאלה הפלילית - אנס או לא אנס? הטריד או לא הטריד? תקף או לא תקף? גם אם בר-לב לא עבר על אף אחת מהעבירות הללו

 ולכן הוא כביכול חף מכל פשע - הוא לא ראוי בוודאי למשרת המפכ"ל וספק גדול אם ראוי למנותו אפילו לשוטר תנועה פשוט.

 

הטענה המקובלת בישראל הנה כי נושא משרה ציבורית בכירה אמור להיות מקצוען בתחומו ואין למדינה ולתקשורת שום זכות להתייחס לאורח חייו הפרטיים, ובוודאי לא אורח חייו המיניים. לכן לכאורה אדם כמו אורי בר-לב, שכנראה הינו קצין נועז ומצטיין, ראוי לתפקיד ניצב ואף לתפקיד המפכ"ל - אם לא עבר על החוק. כביכול, אורח חייו הפרטי אינו רלוונטי לתפקידו ולתפקודו במשטרה.

 

הדמות המצטיירת של בר-לב בתקשורת (שכולי תקווה שאינה נכונה) הינה של קצין הבוגד באשתו, חסר נאמנות למשפחתו ואדם המתייחס לנשים כאובייקט מיני. אדם כזה, גם אם לא עבר על החוק -  אינו ראוי לשום משרה ציבורית.

 

ערכי הנאמנות, ערכי השליטה ביצרים, ערכי האהבה ועליונות הרוח על הגוף והחומר - הינם ערכי יסוד של התרבות האנושית משחר ימיה ולמתעלם מהם בצורה כה בוטה אין מקום בהנהגת בני תרבות. על רקע ערכים אלו פיתחה האנושות את מוסד הנישואין ואת נימוסי השולחן, קידשה את האוהבים ובָזָה למתהוללים ופיתחה את ערכי הרוח והמוסר הניצחיים שלנו כבני אדם.

 

אכן גל המתירנות של עשרות השנים האחרונות עימעם ופגע רבות בערכים אלו - אולם מקומם וחשיבותם עדיין רבה ומרכזית מאוד. ישאל כל קורא וקוראת את עצמו האם היה שמח לדעת כי בתו החליטה להתחתן עם הולל ורודף נשים שכזה?

 

ערך המשפחה

אחד הערכים החשובים והאוניברסליים הינו ערך המשפחה, ערך הנעדר מאוד מהשיח הפוליטי והערכי בישראל למרות חשיבותו הרבה. בארצות הברית על נושא זה של ערכי המשפחה מתקיימים דיונים ציבוריים סוערים בין שתי המפלגות הגדולות ובין אנשים פרטיים וקהילות. למרבה הצער, דווקא במדינת ישראל המבוססת לא מעט על המסורת היהודית המקדשת את המשפחה - אין לנושא זה כל התייחסות.

 

בישראל שולטת התפיסה האירופית המקדשת את ערכי הפרט וכמעט מתעלמת מערך המשפחה. חברה בה מוסד המשפחה התערער ואיבד מכוחו - הינה חברה פגיעה וחלשה יותר. סוד גלוי הוא כי ילדים הגדלים במשפחות הרוסות סובלים סבל רב, תרומתם לחברה מעטה

 והם עלולים להפוך לעתים אפילו לנטל על החברה. במקרים רבים כך גם הוא המצב של ההורים הגרושים הסובלים כילדיהם סבל רב במהלך הגירושין ולאחריהם.

 

כמובן, בכל חברה קיים צורך בגירושין במקרים בהם חיי המשפחה המאוחדת רעים והרסניים. ערך המשפחה אינו מכתיב שצריך לשמור על המשפחה בכל מחיר, אלא מתייחס למוסד המשפחה כאיבר חיוני של החברה. לעתים יש צורך לכרות איבר חולה - אבל כל כריתה כזאת הינה אובדן הראוי לשיקול דעת וכובד ראש, לנוכח הצער הרב הכרוך בו של הפרט והחברה כולה. בישראל ובעולם המערבי חלה עלייה דרמטית ומסוכנת באחוז הזוגות המתגרשים. חלק לא מבוטל ממקרי גירושין אלו הינו על רקע בגידה של אחד מבני הזוג וזלזול כללי במחויבות ובנאמנות לבן הזוג ולערכי המשפחה.

 

ערכי המשפחה מבוססים בראש ובראשונה על נאמנות ומחויבות של בני הזוג אחד לשני ולתא המשפחתי המורחב. בחברה הישראלית היום

 הורחב מושג המשפחה מאוד - יש משפחה של בני זוג נשואים "רגילים", יש משפחה של בני זוג ללא נישואין , יש ידועים בציבור ויש משפחות של בני זוג מאותו מין. כל סוגי המשפחות הללו מבוססות על ערכים בסיסיים של אהבה נאמנות ומחויבות הדדית.

 

פגיעה בערכים אלו הינה מכה אנושה למוסד המשפחה. אורי בר-לב, כפי שמצטיירת דמותו באמצעי התקשורת, הינו אדם הבועט ברגל גסה במוסד המשפחה ובערכיה ולכן אינו ראוי לתפקידו הרם במשטרה, למרות יכולותיו המקצועיות הגבוהות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניצב אורי בר-לב
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים