שתף קטע נבחר
 

שטרודל: מערבולת של מתיקות

סוף השבוע הסוער שמבטיחים לנו הוא הזמן המושלם לאכול שטרודל תפוחים עם גלידה לצד התה או הקפה. אורן בקר מתכנן לכם שבת מתוקה ומוסיף גם אגסים ובננות לחגיגה

פירוש המילה שטרודל מגרמנית הוא מערבולת, מדובר במאפה מוכר שמקורו במטבח האוסטרי, ונקרא כך מאחר והכנתו היא בצורת ספירלה של מלית ובצק. השטרודל עשוי מבצק גמיש ודק במיוחד אותו מכינים בעזרת קמח, מים, מעט מאוד שמן וללא סוכר. מלית התפוחים היא המלית הקלאסית לשטרודל. במתכון הזה, על מנת לקבל עוגה מעניינת יותר, בעלת מרקמים שונים, שולבו גם אגסים ובננות.

 

טיפים:

  1. כשמכינים את בצק השטרודל מוסיפים את המים בהדרגה ולא בבת-אחת, עד שמתקבל מרקם אלסטי ונעים לעבודה. איך יודעים שהבצק מוכן לעבודה? לוקחים פיסת בצק, מגלגלים בכף היד ומותחים. כשהקרום חלק, זה הסימן לכך שהבצק מוכן לעבודה. אם המרקם נוזלי מדי, מוסיפים קמח, בעוד שאם המרקם נוקשה מדי מוסיפים מים.
  2. חובה לכדרר את בצק השטרודל כשהוא מוכן ולמרוח בשמן על מנת שבחלקו העליון לא ייווצר קרום. קרום כזה יפריע לנו לעבודת פתיחת הבצק והמילוי.
  3. השימוש בפירורי ביסקוויט נועד לספוג את נוזלי המלית.
  4. חשוב! לאחר הכנת המלית, מניחים אותה במסננת על מנת להגיר ממנה את כל הנוזלים המצטברים. אין צורך בכל הנוזלים, הם רק פוגעים במרקם השטרודל. המלית לא תהיה יבשה, שכן במהלך האפייה הפירות מפרישים נוזלים וסוכר.
  5. ניתן להחליף את הפירות שבעוגה בפירות עונתיים כמו דובדבנים, אפרסקים, נקטרינות, משמשים ושזיפים.

 

שטרודל ביתי

המרכיבים:

לבצק:

3/4 1 (250 גרם) קמח

1 כף שמן

קורט מלח

1/2-3/4 כוס (100-150 מ"ל) מים

חופן ביסקוויטים מרוסקים

מעט חמאה מומסת

למלית:

1/2 ק"ג אגסים קלופים חתוכים לפרוסות

1 ק"ג תפוחים קלופים חתוכים לפרוסות

250 גרם בננות חתוכות לפרוסות

1/4 1 כוס (250 גרם) סוכר

2 כפות שטוחות (40 גר'ם) קינמון

גרידה מ-2 לימונים

1 כפית וניל


שטרודל תפוחים, אגסים ובננות (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: מערבבים את כל החומרים יחדיו ומסננים את הנוזלים.
  2. הבצק: מכניסים את כל החומרים יחדיו לקערת המיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  3. מחלקים את הבצק לארבע כדורים שווים במשקלם. מגלגלים כל חלק לכדור בצק קטן ומורחים מעל שמן. מנחים למנוחה של כשעתיים.
  4. מניחים קרש חיתוך ומעליו בד כותנה, זורים מעט קמח ומתחילים לפתוח את הבצק עד למצב שקוף. מעל הבצק, נפזר פירורי ביסקוויט ומעט חמאה מומסת.
  5. מעל פס הביסקוויט, מסדרים ערימה של המלית, מהדקים היטב ומגלגלים את השטרודל. מעבירים לתבנית אפייה ומורחים בחמאה מומסת.
  6. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-30-40 דקות, עד להזהבת הבצק.
  7. מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם עם אבקת סוכר, רוטב וניל וכדור גלידה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

 

  • מה עוד הכנו?

עוגת גזר

עוגיות ג'ינג'ר

עוגת אפרסקים ותפוחים

סופגניות 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטרודל תפוחים אגסים ובננות
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים