שתף קטע נבחר

 
צילום: ירון ברנר

משחיתות יצא מתוק: המונדיאל הפך לנחלת הכלל

הבחירה ההיסטורית ברוסיה וקטאר לאירוח הטורניר ב-2018 ו-2022 נעשתה על רקע של פרשות המביכות את פיפ"א. אך כמו דרא"פ 2010, מדובר בהגעת הגביע העולמי לכל חלקי הגלובוס ויש לברך על כך

לא כך חלם ספ בלאטר, נשיא פיפ"א, להודיע על מארחות המונדיאלים ב-2018 ו-2022. שחיתות של ארגונו והאשמות הדדיות מצד המועמדות לא היו הרקע המועדף על האיש החזק בכדורגל העולמי. הוא ראה בעיני רוחו עוד טקס מהוקצע בלוזאן השווייצרית, כזה שמיד אחריו ייצאו לחגוג ברחובות המנצחות.

 

בסך הכול ההודעה על הגעת טורניר הכדורגל הגדול בעולם לשני יעדים חדשים - מזרח אירופה (רוסיה) והמפרץ הפרסי (קטאר) - היא היסטורית בכל קנה מידה. למרבה צערו של בלאטר, ל"פנורמה" (תוכנית התחקירים של ה-BBC) היו מחשבות אחרות.

 

צפו בהכרזה על קטאר כמארחת מונדיאל 2022 (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שלושה ימים לפני ההודעה החגיגית החליטו ברשת הבריטית להוסיף לחשיפתו של "הסאנדיי טיימס", עם הצגת ראיות בנוגע לשחיתותם של כמה

 מחברי פיפ"א (באנגליה מאשימים את ה-BBC בחיסול הסיכוי לארח את המונדיאל ב-2018). יש להוריד את הכובע בפני שני כלי תקשורת אלו על התחקיר בעל הממצאים המפלילים, אבל קשה להתייחס לפרסומים כ'מרעישים'. שחיתות בפיפ"א? זה לא משול לכותרת כי מחר תזרח השמש?!

 

מיד לאחר ההודעה על קיום מונדיאל 2010 בדרום אפריקה קמה צעקה גדולה, טענות כי שחיתות היא שהביא לבחירה ביבשת השחורה כמארחת לראשונה בהיסטוריה. מה בדיוק הוביל לבחירה ההיא בדרא"פ? ככל הנראה מימוש הבטחת הבחירות שנתן בלאטר לראשי ההתאחדויות האפריקניות, בכדי שאלו יבטיחו לו כהונה נוספת כנשיא הארגון.


בלאטר והפתק הקטארי. אירוח שנקנה בכסף? (צילום: רויטרס)

 

זהו כנראה ההבדל בין מארחת מונדיאל 2010 לאלו של 2018 ו-2022. בעוד קיום הבטחת בחירות היא עניין חוקי (כל עוד בלאטר פעל במסגרת המותר), התחקירים של "הסאנדיי טיימס" וה-BBC הצביעו על כך שהזכות לארח "הוצעה" לקנייה בכסף. רעיון זה מתאים בקלות לתפישה הציבורית של שתי הזוכות הטריות - דימויים של אוליגרכים עשירים כקורח ושייחים עשירים כקורח בריבוע. עוד לפני שהחלו ההכנות, השתיים כבר נמצאות בפיגור בדעת הקהל העולמית.

 

אך יש גם מכנה משותף אותו חולקות דרא"פ, רוסיה וקטאר. לא משנה מה הביא לבחירה בכל אחת מהשלוש, מבחינה היסטורית הגיע הזמן שהגביע העולמי יגיע לכל חלקי הגלובוס ולא רק לאלו הנחשבים למערביים (גם אם גיאוגרפית הם נמצאים במזרח הרחוק, עיין ערך יפן).

 

ברור שבחירות באנגליה ב-2018 ובאוסטרליה או ארה"ב ב-2022 היו נראות הגיוניות יותר ופחות מסוכנות עבור פיפ"א, אבל נראה כי ראשי הארגון אינם מפחדים מהימורים. כמו שהעולם נוכח בקיץ האחרון, גם מדינות מחלקים 'לא מתקדמים' - כמו דרא"פ - יכולות להפיק טורניר ראוי העומד בקריטריונים המתבקשים. עם המזל של ישראל, דווקא למונדיאל היחיד בו תהיה לנו בעיה להשתתף - ב-2022 בקטאר - הנבחרת תעפיל.

 

הצטרפו לעמוד של ynet ספורט בפייסבוק

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלאטר ומוטקו הרוסי
צילום: AFP
מומלצים