אלי ישי מתרץ: אני פעלתי, השרים הקודמים לא
שר הפנים, האחראי על שירותי הכיבוי, התעקש שדאג לתוספת תקציב לכבאים. "הבאתי 100 מיליון שקל ואמרתי - זה לא מספיק", אמר ישי, שדורש ועדת חקירה ומטיל אחריות על אחרים
שריפת ענק גילתה שוב את אי המוכנות של שירותי הכיבוי - והשר אלי ישי מנסה לתרץ: השר האחראי על שירותי הכיבוי, אלי ישי, אמר הערב (שבת) כי הוא לא מתחמק מאחריות ולכן הוא ביקש להקים ועדת חקירה, לאסון שריפת הענק בכרמל. הוא אמר כי קודמיו בתפקיד לא פעלו, בניגוד אליו. "אני לא בורח מאחריות, כל זמן שזה היה אצלי אני פעלתי. אני פחות משנתיים שר הפנים".
אסון הכרמל: דיווחים 24 שעות ב-ynet - צפו בעמוד המיוחד
השר ישי אמר ל-ynet כי הוא דורש להקים ועדת חקירה. "אני רוצה שהיא תיתן את התשובות. אני אחראי על משרד הפנים ועל שירותי הכבאות, אבל מהצד השני אמתין למסקנות של ועדת החקירה ומה שהיא תאמר אעשה".
הוא אמר, כי ניסה להגדיל את התקציב לשירותי הכבאות. "עשינו את כל הנדרש על מנת להוסיף סיוע לשירותי הכבאות, אך בסוף הממשלה היא הקובעת. גם אצלי היו הישגים, אבל קיבלנו רק מאה מיליון שקלים מתוך ה-500 שביקשנו. שוחחתי בעניין הזה עם כל הגורמים הרלוונטיים. לצערי, כשאני הגעתי למשרד הפנים המצב של הציוד כבר היה לא טוב, תבעתי לרכוש ציוד. לצערי אין תקציב מספיק", הוא אמר.
מוקדם יותר, בראיון לערוץ 2, אמר שר הפנים ישי, כי צריך להקים ועדת חקירה, שתחקור את כל השתלשלויות העניינים וכל הליכי קבלת החלטות והתקציבים בשנים האחרונות, בעניין מערך הכבאות. "לא לחינם ביקשתי ועדת חקירה. לא היה נושא שלא עסקתי בו באופן כל-כך בוער", הוא אמר.
הוא אמר, כי דווקא דאג לשירותי הכיבוי. "אני חושב שעשיתי הרבה מאוד ואחרי שנים שלא היה תקציב הבאתי 100 מיליון
שקל ואמרתי זה לא מספיק - צריך עוד 500 מיליון", אמר. הוא סיפר כי לפני כשמונה שנים הביא ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, הצעה לבטל את הכיבוי האווירי - והוא היה השר היחיד שהתנגד לכך.
ישי אמר שוועדת החקירה תבדוק את הדברים, ואמר כי קודמיו בתפקיד - אברהם פורז, חיים רמון ואופיר פינס - לא פעלו בנושא כמוהו. "תקום
ועדת חקירה ואני אשמח מאוד שהיא תעשה את זה יום קודם", הוא אמר. "בכל שמונה השנים האחרונות לא היה להם תקציב, קיצצו להם". לדבריו, מערך הכיבוי נמצא בימים אלה בתהליך של תוספת תקציב, "ואז פרצה הדליקה הזו".
בנושא ועדת החקירה, הוא אמר בראיון לערוץ 10 כי הוא יודע שהוא יהיה הנחקר הראשון. "לא לחינם קראתי לוועדת חקירה, כיוון שבשנים האחרונות תקציב הכבאות הלך ואזל. באתי למשרד הפנים... לא היה נושא שהתעסקתי בו כמו נושא הכבאות".
במקביל, במהלך השבועיים הקרובים יפרסם המבקר דו"ח על מערך כיבוי האש בשעות חירום. דו"ח זה היה אמור להיכלל בדו"ח מעקב מיוחד, שפורסם בעקבות מלחמת לבנון השנייה לתיפקוד העורף בנושא ביטחון.
בשנת 2007 פורסם דו"ח המבקר בו נקבע כי מערך הכיבוי מהווה נקודה חלשה בפעולות החילוץ וההצלה. אולם למרות הדו"ח משנת 2007, משרדי הממשלה לא מילאו אחר המלצות המבקר והמצב, לא רק שלא תוקן, אלא חלה בו הידרדרות משמעותית בשלוש השנים שחלפו. הדו"ח שמוגדר כחמור ביותר חושף ליקויים חדשים, כאשר המבקר צפוי לכתוב בדו"ח כי דרוש טיפול שורש בכל מערכת שירותי הכיבוי בארץ ובכלל זה הקמת רשות מרכזית שתטפל בכל הנושא, קניית ציוד חדש של חומרים לכיבוי שריפות, שינוי של איכות הציוד מישן לחדש, הוספת כוח אדם וכדומה.
Read this article in English