שתף קטע נבחר
 
צילום: דניה ויינר

מתוק או מלוח? קראמבל עגבניות וקראמבל תפוח

יש מנות שהן כל כך קלאסיות עד שאנחנו לא שמים לב ששינוי קטן יפיק מהן משהו אחר לגמרי - זה בדיוק מה שקרה לדניה ודיאנה עם הקראמבל. קבלו את אותה הגברת בשינוי אדרת: פעם מתוקה, פעם מלוחה

קראמבל מתוק הוא קלאסיקה חורפית, אני אוהבת את הניגודיות שבמנה - מתוק וחמצמץ, נימוח ופריך, חם מהתנור עם גלידה קרה מעל. אפשר כמובן להכין קראמבל מתוק מהמון סוגים של פירות. בחורף - תפוחים, אגסים, תותים, רוברבה, הכי טוב לשלב בין פרי קשה לפרי רך. בקיץ - שזיפים, אפרסקים, נקטרינות. קראמבל הוא קינוח של אוהבי הבישול, הוא לא חייב להיות מאוד מדוייק, אפשר לתת לאינטואיציות הקולינריות שלכם להוביל את טעמי המנה.

 

קראמבל מלוח זה יציאה. את המתכון הזה תוכלו למצוא גם בספר של מיכל וקסמן "ארוחת ילדים" (אני הוספתי קצת גבינת עזים רכה ומרווה). כשצילמנו את המנה לספר של מיכל נגנבתי מהרעיון, כל כך פשוט, איך לא חשבתי על זה קודם?!

 

ראו הוזהרתם - זו לא מנה קלילה ובטח לא דיאטטית, אלא אחת שקשה להפסיק לאכול.

 

קראמבל עגבניות מלוח

חשוב להשתמש בעגבניות עסיסיות כי אנחנו רוצים לקבל הרבה רוטב מלמטה.

 

המרכיבים (ל-6 מנות, בתבנית גדולה של 24 ס"מ או 6 כלים אישיים):

לבצק:

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח לבן

1/2 כפית מלח גס

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות מרווה קצוצה

200 חמאה קרה חתוכה לקוביות

לעגבניות:

750 גרם עגבניות שרי עסיסיות

1/2 כפית מלח גס

2 כפות חומץ בלסמי איכותי

4 כפות גבינת עזים רכה (מסוג פרומעז)

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט החמאה,למעבד מזון. מפעילים בכמה פולסים, מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת מקרם פירורי.
  2. מסדרים את העגבניות השלמות בשכבה אחת בתבנית חרס, פיירקס או מחבת ברזל יצוק.
  3. מפזרים עליהם באופן אחיד מלח גס, בלסמי וחתיכות גבינת עזים.
  4. מפזרים את תערובת הבצק על העגבניות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
  5. מגישים חם כמו שזה או עם שמנת חמוצה. 


קראמבל עגבניות (צילום: דניה ויינר)  

 

קראמבל תפוחים מתוק

המרכיבים (ל-6 אנשים, תבנית גדולה של 24 ס"מ או 6 כלי אישיים):

לבצק:

1 כוס קמח לבן

3 כפות קוואקר לדייסה

1/2 כוס סוכר חום

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לתפוחים:

8 תפוחים ירוקים חמצמצים חתוכים לשמיניות

1 כוס דומדמניות (לא חובה)

1 כפית קינמון

2 כפות סוכר חום

 

אופן ההכנה:
  1. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למעט החמאה. מפעילים כמה פולסים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים למרקם פירורי.
  2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  3. ממלאים תבנית גדולה או תבניות אישיות בתפוחים עד ל-3/4 מגובהה.
  4. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  6. מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת. 


קראמבל תפוחים (צילום: דניה ויינר) 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפתעה! קראמבל מלוח
צילום: דניה ויינר
מומלצים