הריבית הממוצעת על האוברדראפט: 9.65%
לפי נתוני בנק ישראל, הריבית הממוצעת על משיכות היתר באוקטובר עלתה ב-0.3% בהשוואה לחודש הקודם. הריבית על יתרות הזכות בעו"ש עמדה בממוצע על 0.33%. הפער בין הריבית המשולמת ללקוחות על פקדונותיהם לבין הריבית שגובה הבנק על האשראי עמד על 3.82%
חודש אוקטובר: הריבית עלתה והאוברדראפט התייקר. הריבית הממוצעת על משיכות היתר עמדה בסוף חודש אוקטובר על 9.65% בממוצע, עליה של 3 עשיריות האחוז בהשוואה לחודש הקודם, בעוד הריבית הניתנת על יתרות העו"ש עומדת בממוצע על 0.33% בלבד, כך עולה מנתוני בנק ישראל המתפרסמים היום (א').
רוב הלקוחות אינם מקבלים ריבית על יתרות בחשבון העו"ש שלהם. הריבית הממוצעת בה נוקב בנק ישראל כוללת את ריבית הג'מבו - ריבית מועדפת שמקבלים לקוחות גדולים במיוחד והיא משוקללת ביחד עם ריבית אפסית שמקבלים שאר הלקוחות.
על פי נתוני הבנק המרכזי, הפער בין הריבית שמקבל הציבור עבור פקדונותיו לבין הריבית שהוא משלם עבור האשראי שהוא מקבל, אחד מעמודי התווך של הכנסות הבנקים, עמד על 3.82%.
הריבית שמעניקים הבנקים עבור פקדונות לזמן קצוב עומדת על 1.5%, בעוד הריבית הממוצעת הנגבית בגין אשראי שניתן עומדת על 5.32%. הריבית שמשלם הציבור בגין האשראי שהוא מקבל עלתה בהשוואה לחודש ספטמבר בכ-3 עישריות האחוז. כזכור בחודש אוקטובר העלה בנק ישראל את הריבית ב-0.25% לרמה של 2%.
הריבית הממוצעת שמקבל הציבור עבור פקדונות לזמן קצוב, עמדה בחודש אוקטובר על 1.84%, בעוד הריבית שמשלם הציבור עבור האשראי לזמן קצוב (שאינו כולל את האוברדראפט) עמדה על 4.84%.
סך האשראי של הציבור במגזר הלא צמוד, עמד על 339.8 מיליארד שקל, עלייה של 4.4 מיליארד שקל בהשוואה לחודש הקודם ותוספת של 11.4 מיליארד בהשוואה להיקף האשראי בחודש יולי השנה. היקף פקדונות הציבור עמד בסוף אוקטובר על 428.7 מיליארד שקל, ירידה של כ-4 מיליארד שקל בהשוואה לחודש קודם וסכום דומה להיקף הפקדונות בחודש יולי.