שתף קטע נבחר
 

רופאי ואחיות "ביקור חולים" הפגינו נגד פיטוריהם

בהפגנה בירושלים מחו יותר מ-150 עובדי ביה"ח ומשפחותיהם והניפו שלטים נגד כוונת האוצר לסגור אותו בשל מצוקה כספית. "נתניהו, למה לחכות לוועדת החקירה הבאה?", נכתב בשלטים. "את המחיר ישלמו התושבים", אמרה אחות ותיקה

בהפגנה של עובדי בית החולים "ביקור חולים" שנערכה היום (א') מחו יותר מ-150 רופאים, אחיות ומשפחותיהם נגד הכוונה לסגור אותו בתחילת ינואר. הרופאים בהפגנה לבשו חלוקי רופאים והאחיות לבשו את מדיהן ואחזו באלונקות ומיטות אשפוז במחאה על פיטוריהם המתוכננים של 700 עובדי המוסד.

 

 

המפגינים הניפו שלטים וקראו קריאות בגנות משרד האוצר וראש הממשלה, על, לדבריהם, הפקרתם והפקרת תושבי ירושלים. בשלטים נכתב: "נתניהו, למה לחכות לוועדת החקירה הבאה?"; "תושבי ירושלים, אל תתנו לנתניהו להפקיר את בריאותכם"; וכן, "בית החולים זה הלחם של 1,472 ילדי העובדים".


"תושבי ירושלים, אל תתנו לנתניהו להפקיר את בריאותכם" (צלם: יוסי ליפשיץ)

 

"הממשלה רוצה לזרוק לזרוק אותנו לרחוב אחרי שנים רבות בהן הצלנו חיים. כל זאת, רק מטעמים כספיים. חיי אדם שווים יותר מכסף, את המחיר ישלמו לא רק אני, חברי העובדים ובני משפחותיהם שיוותרו ללא פרנסה - אלא כל תושבי ירושלים. כבר הוכחנו בעבר עד כמה בית החולים ומיקומו חיוני בהצלת חיי אדם בפיגועים הרבים שספגה ירושלים. אני מקווה שמקבלי ההחלטות ערים לכך", אמרה ל-ynet ציפי לוי העובדת כאחות מוסמכת בבית החולים כבר 38 שנה. 


באו עם אלונקות ומדים. (צלם: יוסי ליפשיץ)

 

"אנו זקוקים למושיע"

ההפגנה התקיימה בצומת הרחובות יפו וקינג ג'ורג', מקום הפיגוע במסעדת סבארו, מתוך כוונה להראות שהמצוקה הכספית אליו נקלע בית החולים אינה מפחיתה מנחיצות קיומו. בעת הפיגוע, אוגוסט 2001, הגיעו העובדים תוך דקות ספורות, טיפלו ופינו את הפצועים לבית החולים הממוקם כ-100 מטר בלבד ממקום האירוע. 

 

יו"ר ועד העובדים, "ביקור חולים", רוני עמרם אמרה בהפגנה ש"אנו מושיעים 365 ימים בשנה, 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה, וכעת אנו אלו שזקוקים למושיע". לא יתכן שביה"ח ייסגר ו-700 עובדים ילכו הביתה... הרכבת הקלה נפתחת, העיר העתיקה מתפתחת, ומי יתן מענה רפואי לכך? האם נחכה לסופר טאנקר הבא שיביא אלינו הפעם בדחיפות מחו"ל ביה"ח מעופפים?".

 

בשבוע שעבר בקשת הנהלת המוסד מוועדת הכספים להעניק לבית החולים, הנמצא בבעלות פרטית, מענק של 30 מיליון שקל לכיסוי התחייבויותיו - נדחתה. יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), הקציב למשרדי האוצר והבריאות עד יום רביעי הקרוב לקבל החלטה לגבי פיתרון כולל של המשבר אליו נקלע בית החולים, או להחליט על סגירתו או הפעלתו במתכונת אחרת - כדי שהוועדה תכריע בהתאם.

 

העובדים: האוצר גורר רגליים במתכוון

על אף שהעובדים וההנהלה קיוו שהוועדה תאשר את הסיוע, והתבדו - הם רואים בהחלטת ועדת הכספים מכשול בפני האסטרטגיה של האוצר. לדבריהם, בקביעת תאריך יעד קרוב להחלטת המשרדים, סיכלה הוועדה את תוכנית האוצר לגרור רגליים עד תחילת ינואר שכל העובדים כבר יעזבו ובית החולים יסגר למעשה. כמו כן,טוענים העובדים שהמתכונת החדשה שהאוצר מתכוון אליה כולל סגירת חדר המיון והפיכתו למוסד רפואי ליולדות - ובכך בעצם לא יהיה ערוך לטיפולי חירום וטראומה.

 

לעת עתה לא התקבלה תגובת האוצר אך נזכיר, שבדיון בוועדת הכספים הביע האוצר ספק בהיתכנות הפעלתו של בית החולים במתכונת הקיימת, על כל המשמעות הנגזרת מכך לעובדי ביקור חולים. "נצטרך לבחון את הדרך הטובה ביותר לספק את השירותים הרפואיים, יהיה על כך דיון של הממשלה. אני לא בטוח שהמסקנה תהיה המשך הפעלתו של בית החולים במתכונת הקיימת", אמר רפרנט הבריאות לאגף התקציבים באוצר, משה בר סימן טוב.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף צבי לביא


פורסם לראשונה 19/12/2010 13:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העובדים חוששים למשרתם
צילום: יוסי ליפשיץ
מומלצים