שאלות קשות בראיון עבודה? תגיע מוכן
אין סיבה לטעויות בראיון עבודה כשאפשר למנוע אותן. מומחי AllJobs מסבירים איך לענות לשאלות כמו "למה עזבת את מקום העבודה הקודם שלך", "איזו תכונה מקשה עליך בעבודה", או למה "דווקא אתה מתאים לתפקיד"?
יש אינסוף טעויות שאפשר לעשות בראיון עבודה - טעויות שאפשר למנוע. שאלות רבות חוזרות על עצמן ועדיין מועמדים רבים מגיעים לא מוכנים ונאלמים למולן. בכך הם פוגעים בסיכוי להתקבל לעבודה. היום מומחי AllJobs יחשפו בפניכם הן את השאלות והן את התשובות האופטימליות לאותן שאלות - על מנת שתתכוננו טוב יותר לראיונות עבודה.
- מה מתרחש בשוק העבודה? קרא בקריירה
באתר הפייסבוק של AllJobs יוצגו 5 סרטוני הדמיה שבעזרתם ידגימו ויענו מומחי AllJobs על אותן שאלות, זאת בנוסף לשאלות שתשאלו אתם וייענו באופן שוטף באתר.על ידי מומחית AllJobs להצלחה בראיונות עבודה, יעל פרימק.
אז מהן השאלות - וכיצד לענות?
השאלות הכי בעייתיות להתמודדות הן:
- "ספר לי על עצמך"
- "למה דווקא אתה מתאים לתפקיד?"
- "למה עזבת את מקום העבודה הקודם שלך?"
- "מה ציפיות השכר שלך?"
- "איזו תכונה שלך מקשה עליך בעבודה?".
פרימק: לא כל התשובות דומות לכל המועמדים
אז מה להגיד כששואלים אותי בראיון, למה פוטרתי?, שואל אייל מכפר סבא. "לפני שעניתי לאייל שאלתי אותו למה הוא פוטר, הוא ענה שהמחלקה שלו נסגרה ו-150 עובדים פוטרו יחד איתו, אחרי שהייתה לי כל התמונה המלצתי על התשובה הבאה:
לספר על העבודה שלו בשנתיים "האחרונות בחברה, במה היה טוב, במה תרם וכדומה, אחרי כן לומר שהוחלט לסגור את המחלקה שלו בחברה, ולהוסיף שכל העובדים, 150 במספר, עזבו יחד אתו בעקבות ההחלטה. כמו כן, על מנת לשדר חיוביות להוסיף הסתכלות לעתיד, לומר 'אני מקווה שבדיעבד זה יהיה לטובה, למשל זה שאני כאן היום מאוד משמח אותי, התפקיד שאתם מציעים מאפשר להביא את הניסיון שצברתי ולהמשיך להתפתח ולתרום'.
רונית ממצר פנתה אלי בבקשה שאסייע לה בתשובה ל"מה החולשות שלי?".
עניתי לה שחשוב להבין שכשהמראיין שואל על חולשות הוא מצפה לשמוע חולשה אמיתית שלך, כי הוא רוצה להכיר אותך ולראות אם את מודעת לה ויודעת להתמודד עמה. ההמלצה שלי היא לתת חולשה אמיתית שאת יודעת להתמודד איתה ביומיום שלך בעבודה ובכלל, לא להביא חולשה בלתי פתורה שפוגעת לך בעבודה כי את לא יודעת להתנהל איתה. רונית חשבה קצת ואמרה: "אני בחורה מאוד רגישה, זה בסדר לומר?".
"ביררתי עם רונית מה זה אומר רגישה והיא אמרה שיש לה נטיה לקחת דברים ללב ולפעמים להיעלב באופן אישי. שאלתי אותה איך היא מתמודדת עם זה והיא ענתה שהיום, היות והיא מודעת לזה, היא יודעת להסביר לעמה שההערה הייתה עינינית ומקצועית ולא אישית", אומרת פרימק.
אז מה התשובה?
התשובה שניסחנו לבסוף הייתה: "לפעמים אני רגישה מדי, כלומר לוקחת דברים ללב, באופן אישי, אני חייבת לומר שאני מודעת לכך ועם השנים למדתי לומר לעצמי מה באמת אישי ומה ענייני ומקצועי ולקבל הערות בהבנה ואפילו לצמוח מהן.
ניר מראשון לציון מתבלבל כששואלים אותו איפה הוא רוצה להיות עוד כמה שנים. למרות שניר שואף להיות סמנכ"ל מכירות, הוא מפחד לומר זאת כי הוא מתראיין לתפקיד איש מכירות ולא מעוניין לאיים על המנהל שמראיין אותו.
"עניתי לניר שבראיון עבודה, הוא צריך לחלק את התשובה לשניים: התוכניות לטווח קצר ולטווח ארוך. לטווח הקצר - עליו לפרט את השאיפות שלו לשנתיים הקרובות, שהן צריכות להיות במסגרת התפקיד אליו הוא מתראיין - למשל: "בשנתיים הקרובות אני רוצה להתפתח ביכולות מכירה שלי ולהיות הראשון בצוות מבחינת ההגעה ליעדים".
"התשובה לטווח הארוך היא ש"אני רואה את עצמי מתפתח בעולם המכירות ותפקידי ניהול, בסוף - החלום שלי הוא להיות סמנכ"ל מכירות". מה הוא עשה בזה? כך אפשר לשדר שאתה אוהב את התפקיד, שאתה מתכוון להצליח בתפקיד הנוכחי ולתת את המרב ושבאופן כללי התחום הוא התחום שלך".