תשאלו את חווה: עוגת תפוחים נפלאה
אין צורך להיות בררניים כשמגיעים לקינוחים, נטלי לוין, המונעת מכוח אהבתה לתפוחים, מאמינה שלא משנה באיזו עוגה מדובר כל עוד היא מכילה את פרי גן העדן ועוד כמה דברים טובים
השילוב בין תפוחים לקינמון הוא קלאסי וטעים, אך הצליח להימאס עלי בשנים האחרונות, אם בתחילה היו משתמשים בקינמון רק לתיבול קל, משום מה, היום עוגות התפוחים סובלות מטעם-יתר של קינמון, וזה ממש לא לטעמי. אני מעדיפה את עוגות התפוחים שלי עם טעם עדין-עדין של קינמון, ועדיף שלווניל שבהן תהיה נוכחות גדולה הרבה יותר.
העוגה הבאה משלבת בין תפוחים לשקדים. השקדים מוכנסים לעוגה טחונים, ועל כן תורמים מאד למרקם אוורירי וקליל, שבעיני הולם מאוד את התפוחים. העוגה טובה ביותר לאכילה ביום-יומיים שלאחר הכנתה, ומומלץ לאכול אותה חמימה ולא קרה מהמקרר.
תפוחים - אני אוהבת להשתמש בתפוחים מזן גראני סמית, אם כי לאחרונה יצא לי להשתמש גם בתפוחי פינק ליידי והתוצאה יצאה טעימה לא פחות. עדיף שלא להשתמש בסוגים אחרים של תפוחים משום שהחמצמצות די חשובה, לכן תפוחים אדומים מתוקים לא יתאימו.
תיבול - הוספתי מעט קינמון רק לתיבול קל של התפוחים, אבל רוב התיבול מגיע דווקא מהווניל ומהברנדי. אם אוהבים, אפשר בהחלט להוסיף גם קליפת תפוז או לימון מגוררת, שיוסיפו ניחוח נהדר וכמובן טעם נפלא.
עוגת תפוחים טובה נמדדת על-פי ריחה, אם בזמן שהעוגה בתנור אפשר להריח אותה בכל חדר המדרגות בבניין, כנראה שמדובר בעוגה מוצלחת.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- העוגה אינה יוצאת גבוהה במיוחד, אך הטעם מפצה על כך. אם אתם אוהבים עוגות גבוהות יחסית השתמשו בתבנית בקוטר 22 ס"מ.
- אפשר להמיר את התפוחים בכל פרי קשה דומה: אגסים, שזיפים, חבושים וכיו"ב.
- העוגה נשמרת עטופה היטב במקרר 5-6 ימים.
- אפשר להקפיא את העוגה למשך 3-4 שבועות.
- אם אין ברנדי אפשר להשתמש ברום.
- אם רוצים להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר, מומלץ להכפיל את הכמויות פי 1.5.
(צילום: נטלי לוין)
עוגת תפוחים ושקדים
המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ. אפשר גם בתבנית אינגליש קייק גדולה):
3 תפוחי עץ מסוג גראני סמית או פינק ליידי, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 כפות מיץ לימון / תפוזים
2 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
קורט מלח
3 ביצים בטמפ' החדר
2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
2-3 כפות שקדים פרוסים לקישוט
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- התפוחים: מעל לקוביות התפוחים מוזגים את מיץ הלימון/התפוזים, מוסיפים את הסוכר החום והקינמון ומערבבים יחד.
- הבלילה: בקערת מיקסר מניחים יחד חמאה, סוכר ומלח ומעבדים יחד בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית מאוד.
- לתערובת מוסיפים את הביצים אחת-אחת, וממתינים בין כל הוספה להטמעה מוחלטת בתערובת.
- מוסיפים את הברנדי והוניל וממשיכים לעבד עוד כ-2 דקות.
- מנפים לתוך התערובת את הקמח, אבקת האפייה והסודה, מוסיפים את השקדים הטחונים, ומעבדים רק עד שהבלילה מתחילה להתאחד.
- מוסיפים את התפוחים (כולל הנוזלים שהגירו) ומערבבים קלות בעזרת לקקן/מרית עד לפיזורם האחיד, באופן שווה, בבלילה. אין צורך לערבב הרבה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת, ומיישרים בעזרת כף או פלטה.
- מפזרים מעט שקדים פרוסים מלמעלה.
- אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 35-45 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר לקישוט.
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט