אחרי הגז בלוויתן: השכנים מטפחים ציפיות
ממערב למבנה לווייתן נמצאים ששת הרישיונות של חברת פלאג'יק, שבין שותפיה "הזדמנות ישראלית" של הלמן־אלדובי ובני שטיינמץ. מזרחית למאגר ממוקמים ששת רישיונות אלון של דלק ונובל אנרג'י. סיבה לאופטימיות?
אופטימיות בקרב החברות שמחזיקות ברישונות בסמוך למאגר לווייתן. זאת, לאור הפרסומים על שווי של עשרות מיליוני מיליארד דולר למאגר. מבנה לווייתן מורכב למעשה מזוג רישיונות, "רחל" ו"עמית", ששטחם הכולל הוא כ-800 קמ"ר. בסמוך לו נמצאים עוד כמה רישיונות שעשויים להרוויח ממציאת הגז במאגר. על פי הערכות, המבנה הגיאולוגי של הקרקע דומה עד זהה לזה שנמצא בו גז טבעי אתמול, וקידוח נוסף בשטחים הסמוכים לשם עשוי להניב מאגרי אנרגיה חדשים.
לווייתן ממוקם כ־135 קילומטר מערבית לחופי ישראל. ממערב למבנה נמצאים ששת הרישיונות של חברת פלאג'יק, שעם שותפיה אפשר למנות את "הזדמנות ישראלית" של רוני הלמן, אורי אלדובי ובני שטיינמץ, שהצטרף לאחרונה כמשקיע.
בדצמבר האחרון דיווחה החברה, שאינה נסחרת בבורסה, על ביצוע השלב השני של הסקר התלת־ממדי באמצעות חברת PGS גיאופיסיקל, כאשר התוצאות יתקבלו עד אפריל הקרוב. אזור החיפוש החדש יתפרס על פני 516 קמ"ר.
ממזרח למבנה לווייתן ממוקמים ששת רישיונות אלון, שבהם מחזיקות קבוצת דלק (באמצעות אבנר (26.47%) ודלק קידוחים (26.47%)) ונובל אנרג'י (47%). מדרום למבנה לווייתן ממוקמים רישיונות "חנה", "דוד" ו"ערן", שמוחזקות בידי אותן שותפות של מבנה לווייתן - נובל אנרג'י (39.66%), קבוצת דלק (באמצעות אבנר - 22.67% ודלק קידוחים - 22.67%) ורציו (15%).
החברות אמורות לפתח חלק מהשדות בחודשים הקרובים. יצוין שבתווך שבין ששת רישיונות "אלון", מבנה לווייתן ורישיונות "חנה" שוכן מאגר תמר, שהוכרז כבר כמאגר מסחרי עם כמות גז של כ־250 BCM ׁ(מיליארד מ"ק).