שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

שילוב גאוני: מרק ברוקולי עם קצ'קבל וזרעי דלעת

לכבוד הגשם שמגיע יעל גרטי מזמינה אתכם להכין מרק קרם ברוקולי עדין וטעים שמעטרים בתלולית גבינת קצ'קבל מגוררת וזרעי דלעת מוקפצים - שילוב שהתגלה כשוֹס של ממש

מרק קרם ברוקולי עם קצ'קבל וזרעי דלעת

אם משתמשים בברוקולי רגיל (גדול), מומלץ לקטום את בסיסו ולהשתמש בעיקר בפרחים, כך שמתוך חבילת ברוקולי ששוקלת 900 גרם משתמשים למעשה רק ב-650-700 גרם. אם משתמשים בברוקומיני, שהוא ברוקולי עדין ומשובח, ניתן להשתמש בו בשלמותו (ואז יש לרכוש כ-1.4 ק"ג ברוקומיני).

 

הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק

 

לגרסה דיאטטית ניתן לוותר על השמנת, הגבינה וזרעי הדלעת; לגרסת פרווה ניתן לוותר על השמנת והגבינה. בשני המקרים, התוצאה תהיה פחות מוצלחת מהמתכון המקורי.

 

המרכיבים (ל-8-10 מנות):

שמן זית

1 בצל סגול גדול, קלוף וקצוץ גס

3 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 כרשות, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס

1 שורש סלרי או שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים גס

4 גבעולי סלרי אמריקני, ללא עלים, שטופים וחתוכים גס

2 ברוקולי (כ-1.8 ק"ג), שטוף וחתוך גס

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה:

250 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת

150 גרם (כוס עד כוס וחצי) זרעי דלעת קלופים


(צילום: יעל גרטי) 

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
  2. מוסיפים בצל סגול ומטגנים עד להזהבה קלה-בינונית.
  3. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.
  4. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים כרשה ומטגנים-מערבבים כחצי דקה.
  5. מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש סלרי, תפוחי אדמה, כף נוספת של שמן זית ומטגנים-מערבבים כדקה.
  6. מוסיפים גבעולי סלרי וברוקולי ומטגנים-מערבבים כדקה.
  7. מוסיפים 2 ליטר (8 כוסות) מים רותחים, רצוי מסוננים או מינרליים (חשוב שהירקות הקשים יהיו מכוסים במים, אך אין צורך לכסות את כל הירקות במים). מערבבים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כ-25 דקות על אש קטנה, או עד שתפוחי האדמה ושורש הסלרי רכים דיים.
  9. מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר-מוט (לחלופין ניתן לרסק במעבד מזון בעל להב פלדה, בשני מחזורים) עד לקבלת מרק חלק. מחזירים את הסיר לאש, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס.
  10. מוסיפים שמנת מתוקה, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל ומסירים מן האש.
  11. מחממים כפית שמן זית במחבת קטנה על אש גבוהה. מוסיפים זרעי דלעת ומטגנים עד שהם מנתרים במחבת ו/או משחימים. מסירים מן האש ומעבירים מייד לקערית. מניחים בצד.
  12. הגשה: יוצקים מנה לצלחת עמוקה או קערית מרק, מניחים תלולית גבינת קצ'קבל מגוררת במרכז הצלחת, בוזקים מעליה בנדיבות זרעי דלעת מוקפצים ומגישים מייד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק קרם ברוקולי
צילום: יעל גרטי
מומלצים