אוכל של מנוחה ונחמה
כדי שתתחיל לנו השנה ברגל ימין, ניר צוק חושב שאנחנו צריכים לאכול אוכל מנחם, בעיקר כדי להתאושש מחגיגות סוף השנה שהסתיימה לא מזמן. הוא מציע לכם לעשות זאת עם כבד קצוץ ביתי, מרק פטריות מהביל וקרם ברולה לקינוח
החלה שנה חדשה, עיתוני סוף השבוע סיימו את סיכומי השנה החולפת, גמרנו להכתיר את כוכבי השנה הבאה, ועוד רגע תופיע הדרמה החדשה שתשאיר את קצב ומשפחתו ללקק את פצעיהם בשקט בקרית מלאכי.
ככל שעוברות השנים אני מוצא עצמי משקיע יותר בהפקות סוף שנה ומאתגר את עצמי, את צוות המסעדות, בניסיון לרגש את הקהל עוד קצת מעבר לקצה. מסכות ונציאניות בקורדיליה, רבעיי פרות במעשנה על הבר. גייסתי כל פרח פנוי בגוש דן, רק כד לשמח את עצמי.
הצטרפו לעמוד של ynet בפייסבוק
חודש של עבודה מאומצת עבר בלילה אחד והנה החלה תקופה חדשה - כל שנה מתחילה בהתאוששות מהיום שאחרי, ואז אתה מתחזק ומתכוונן למקום חדש, מדויק יותר, שלם יותר ובעיקר שמח יותר.
התאוששות היא עניין אישי, רוחני ופיזי. יש למצות את הרביצה בתור התחלה, אפשר עם ספרים, סרטים או בשינה ערבה, משם עוברים לרצון, חשק עז לזוז קדימה. לרוב, החשק יסתיים בקירצוף עז במקלחת, עתיר בקצף ומרץ, ואז נפתח התיאבון לאוכל של בית, עשיר, מנחם ועתיר שומן. זה לרוב עניין ששורשיו בילדות. זה יכול להיות צורך עז בקובה חמוסתה (אם אתה כורדי) או חביתה עבה בלחם (אם אתה ילד מפתח), כבד אווז קר, אם בפריזאים עסקינן. כל מה שעשיר, שמן, מרוח מידיים של אמא, יעשה את העבודה. לא כל כך חשוב מאיזו עדה, העיקר שיהיה עמוס באנרגיה חיובית.
כבד קצוץ
לכאורה הכי טריביאלי בעולם, אבל כשהוא עשוי כראוי, הוא יכול להרים אותך לעולמות אחרים
המרכיבים:
500 גרם כבד עוף טרי
300 גרם (2-3 בצלים) בצל קצוץ
2 ביצים קשות
מלח פלפל
כבד קצוץ (צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
- מטגנים את הכבדים עד לדרגת מדיום ומצננים לטמפ' החדר.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה כהה (כדאי להשתמש בהרבה שמן ואחר כך לסנן).
- מערבבים את הכבדים והבצל וחותכים, בעזרת סכין, את הכבדים והבצל עד לקבלת מחית.
- מוסיפים את הביצים המגורדות גס.
- מתבלים ומערבבים היטב.
מרק פטריות
בימים גשומים המרק הזה מחמם אותך מבפנים כמו רדיאטור פנימי
המרכיבים:
4 בצלים
250 גרם פטריות פורטובלו
250 גרם פטריות שמפניון
מעט שמן לטיגון
2 כפות קמח
2 ליטר ציר בקר
מלח ופלפל שחור
2 כפיות פטריות פורצ'יני טחונות
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל והפטריות
- מטגנים את הפטריות עם מעט שמן, תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב כדקה.
- מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה. מכסים, מבשלים 20 דקות על אש קטנה ומתבלים.
- מוציאים חצי מכמות הפטריות והבצל וטוחנים במעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני הטחונות ומבשלים 3 דקות נוספות.
- מוזגים לצלחות או כוסות ומגישים.
קרם ברולה
הכי נחמה שיש, כמו "דני שוקולד" לפעוט
המרכיבים:
600 מ"ל חלב
400 מ"ל שמנת להקצפה 38%
2 מקלות וניל חצויים לאורכם
100 גרם סוכר
6 חלמונים
סוכר חום דמררה לקרמל
קרם ברולה (צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
- מבשלים את הסוכר עם מקלות הוניל החצויים, השמנת והחלב עד לסף רתיחה.
- יוצקים את התערובת החמה לאט-לאט על החלמונים, תוך כדי ערבוב (יש להיזהר שלא להביא לחימום יתר של החלמונים)
- מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד, תוך כדי ערבוב, למשך כארבע דקות ומסננים.
- יוצקים לכלים חסיני חום את התערובת, מניחים אותם בתבנית, ממלאים את התבנית מים עד חצי גובה הכלים ואופים בתנור בטמפ' של 100-110 מעלות למשך חצי שעה. מצננים.
- שופכים שכבה דקה של סוכר חום ושורפים אותו (ניתן לעשות זאת בתנור גריל או ע"י מבער).
- ניר צוק הוא השף של מתחם
המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה