פרץ וחבריו נשארים, בינתיים: אנו העבודה החדשה
4 "המורדים" הודיעו כי בכוונתם להישאר במפלגה ולנסות לשקם אותה אחרי הפרישה של ברק ואנשיו. "מסע הרס בלתי נשלט", תקף פרץ את היו"ר היוצא והאשים: "לא נאפשר לאופורטוניסט לשאת את שמו של רבין לשווא". הוא לא שכח להחמיא לציפי לבני
אחרי הטלטלה שעברה מפלגת העבודה, מנסים ארבעת "המורדים" להחזיר את השקט התעשייתי. אחרי התלבטויות, התייעצויות ומסע לחצים מצד תומכי מפלגת העבודה, הודיעו בצהריים (יום ג') חברי הכנסת עמיר פרץ איתן כבל, ראלב מג'אדלה ודניאל בן-סימון, כי הם נשארים בינתיים במפלגת העבודה. הם לא חסכו בביקורת על ברק ובמחמאות לציפי לבני. ynet העביר בשידור חי את מסיבת העיתונאים.
"אנחנו נמצאים היום באחד הימים החשובים במערכת הפוליטית והדמוקרטית של מדינת ישראל", פתח פרץ את מסיבת העיתונאים, "איני מתכוון להכביר מילים על אהוד ברק, על היכולת שלו להקריב את כל האחים הדמוקרטים, על הזלזול באזרחי ישראל. חולי ישראל מוטלים במסדרונות והם קידשו את הקואליציה וקידשו את הכניסה לממשלה".
הוא הבטיח לא להכביר מילים על ברק, אבל גם לא חסך בביקורת. "עוד לא היה יו"ר שקיבל מרחב תמרון כל-כך גדול והפך למסע הרס בלתי נשלט. לא נאפשר לאופורטוניסט אהוד ברק לשאת את שמם של רבין ובן-גוריון לשווא. חיכינו לרגע הזה, אך החלטנו לתת סיכוי חדש נוסף: אין ולא היה מו"מ עם מפלגה אחרת. לבני הוכיחה את עמידתה באופוזיציה", אמר פרץ.
פרץ אמר כי כעת, "הדבר הראשון שאנחנו מתכוונים לעשות זה לפעול כדי שמפלגת העבודה תקבל בחזרה את התוקף המוסרי לפנות לגורמים נוספים. אנחנו באופוזיציה. לצערי הרב, בשנים האחרונות היה ליקוי מאורות. עוד לא הייתה תקופה כזו, שרוח רעה פקדה את הכנסת על-מי מציג הצעות יותר קיצוניות,
מתוך ידיעה שהוא גורם לשסע באוכלוסיה כזו או אחרת. על מזבח האופורטוניזם צריך להגיד: עצרו. בואו נחזיר את ההיגיון. בואו לא נהפוך את הדמוקרטיה לכלי דיקטטורי. כרגע מה שעומד על הפרק, זה למצוא דרך לשיתוף פעולה".
הוא הסביר כי בכוונתם להיפגש עם יתר הח"כים שנותרו במפלגה, ולנסות לשקם את מפלגת העבודה. "אנחנו העבודה החדשה. אנחנו יודעים בדיוק מה מפלגת העבודה צריכה כדי להשתקם. בעיקר על החזון ובעיקר על המחויבות כלפי הבוחרים ועל אמירת האמת. בכוונתנו לתאם מפגש עם ארבעת חברי הכנסת האחרים של העבודה כדי לקבוע האם ניתן להמשיך ביחד, וכיצד עושים זאת, על דרך ההתנהלות והתפקוד העתידי. לא נסכים לשום מהלך קטן כגדול שיבוצע ללא תיאום והסמכה".
"אנו נקיים דיונים אלה ללא דיחוי באופן רציף מתוך תקווה כי יימצא בסיס משותף לעבודה משותפת. אנחנו העבודה החדשה אנחנו מקווים כי גם העבודה הקיימת תסכים לקבל את הכללים של העבודה החדשה. מדינת ישראל זקוקה למפלגה סוציאל דמוקרטית אמינה, ואני מקווה כי נצליח לקיים זאת יחד".
כבל, פרץ בן-סימון ומג'אדלה (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ דניאל בן-סימון, שהיה הראשון שביקש לפרוש מסיעת העבודה, אמר כי הוא "משבח את ההחלטה לתת סיכוי להליכה משותפת במעטה של סיעה אחת ולתת תקווה למחנה שהתייתם. אנחנו מתחילים את דרכנו כשמונה חברי כנסת, ושיהיה ברור שנעשה את הכל כדי שהמהלך יצליח. ההחלטה שהתקבלה היום היא נבונה וראויה".
"ברק ניסה לחסל את המפלגה"
גם ח"כ איתן כבל בירך על ההתפתחויות. "באנו עם ידיים מושטות לחלוטין. אבל יחד עם זאת, אני רוצה להבהיר שאנחנו רואים את העבודה המשותפת כתנאי הבסיסי. אין המלכות, אין מי שיצמיח אחרינו מנהיגים. הייתי מזכ"ל המפלגה ואני מכיר אותה היטב. אנחנו אחרי אחת מרעידות האדמה הקשות ביותר שהיו למפלגת העבודה. יש לכך רק משמעות אחת, שאנחנו מתחילים את הכל מההתחלה. כדאי שכולם יבינו היטב את העניין הזה".
ח"כ ראלב מג'אדלה אמר כי "חבריי ואני חולקים אמונה עמוקה שיש סיכוי להמשיך את הדרך ביחד. מספרן הגדול של הפניות הרבות שקיבלנו ברגע הזה היה הרבה יותר ממה ששיערנו. כיבדנו את רצון חברינו, וכעת הגענו לרגע האמת. אנחנו מצפים שהיד המושטת כאן תמצא מולה יד מושטת כדי שנמשיך ללכת יחד".
מג'אדלה אמר כי מעתה והלאה, תפתח העבודה דף חדש בהתנהלותה. "כל בעלי התפקידים, כל הוועדות למיניהן, כל מה שברק בנה על מנת לחסל את המפלגה, מבחינתנו, אין לו שום תוקף. רק בדרך הזו נעבוד ביחד. אנחנו נעשה מאמץ כן ואמיתי להשלים את העבודה שלנו בהצלחה, ואם לא נצליח, נתכנס כדי להחליט על דרכינו".
Read this article in English