שתף קטע נבחר
 
צילום: אלבטרוס

אימוץ ששינסקי: הפעילים בירכו, המשקיעים זעמו

התגובות להודעתו של נתניהו על אימוצן המלא של מסקנות ועדת ששינסקי לא איחרו לבוא. מובילי המאבק להעלאת התמלוגים בירכו על "ההחלטה הנחושה", שר התשתיות האשים שמדובר ב"טעות קשה" ואיגוד מחפשי הגז והנפט הכריז: "רה"מ החליט להעדיף גז מצרי על פני גז ישראלי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב (ג') כי הוא ממליץ לקבל את המלצות ועדת ששינסקי לבחינת מיסוי הגז - במלואן. המשימה הבאה העומדת בפניו היא אישור מסקנות הוועדה גם בממשלה, אולם נראה שהמשימה לא תעבור בצורה חלקה לגמרי.

  

 

שר התשתיות, עוזי לנדאו, הידוע כמתנגד למסקנות ששינסקי, אמר בתגובה כי הוא "חושב שזאת טעות קשה - אבל הוא (נתניהו) ראש הממשלה. כמובן שאתנגד להצעה כשתעלה בממשלה". 

 

מסתמן
הממשלה תאשר את ששינסקי בכל הרכב / תני גולדשטיין
פילוג העבודה לא ישפיע על מיסוי הגז והנפט: שרי ש"ס תומכים בהעלאת המיסוי על הגז הטבעי, וגם רוב שרי הליכוד בעד. שרי העבודה שהתפטרו יוחלפו באנשי ברק שתומכים במסקנות
לכתבה המלאה

מבדיקת ynet עולה, כי למרות הטלטלה שעברה אתמול הממשלה עם הפילוג בסיעת העבודה, מסתמן שהממשלה תאשר את ששינסקי בכל הרכב, כיוון שששרי הליכוד מהווים רוב בממשלה. 

 

התשתיות: "נקבל כל החלטה" 

מנכ"ל משרד התשתיות, שאול צמח, אמר ל-ynet השבוע, על רקע ההערכות כי נתניהו יתמוך במסקנות, כי "נקיים כל החלטה של ראש הממשלה והכנסת. אני פקיד ואני צריך לבצע על הצד הטוב ביותר את רצונם והחלטתם של נבחרי הציבור, וזה בכלל לא משנה מה דעתי בעניין". 

  

הרב מיכאל מלכיאור מפורום פעולה אזרחית, ממובילי הדיון הציבורי בנושא מיסוי הגז, מסר בתגובה כי הם "ראש הממשלה ושר האוצר גילו אומץ לב ונחישות מול לחצים בלתי נסבלים של תאגידי הגז - וביום כזה חובה על כולנו לברך אותם על כך". עוד ביקשו בפורום להבטיח לעקוב אחר כל שלבי החקיקה - "כדי להבטיח שצבא הלוביסטים השכירים לא יצליח הפעם לקעקע את החלטת הממשלה".

 

עמותת "גז ונפט טבעי כחול לבן" הגיבה באומרה ש"החלטת ראש הממשלה היא זלזול ופגיעה לא מידתית במאות אלפי אזרחים פרטיים שמימנו בכספם הפרטי מאות קידוחים מאז שנות השמונים, ואפשרו את התגליות 'תמר' ו'לוויתן'. עבור אותם משקיעים, משמעות אימוץ מסקנות הוועדה היא תשלום של למעלה מ-80% מס, דבר שאינו מתקבל על הדעת".

 

אורי אלדובי, יו"ר איגוד תעשיות חיפושי הגז והנפט באיגוד לשכות המסחר, הביע אכזבה מהחלטתו של ראש הממשלה לאמץ במלואם את מסקנות ועדת ששינסקי. "מצבה הביטחוני-מדיני של ישראל והעדר התשתיות לייצוא הגז, מעלה בכמה מונים את עלויות פרויקטי הקידוח בישראל לצרכי ייצוא. החלטת ראש הממשלה להשתתף בהגנת פרויקטי הקידוח חשובה, אך לא תוריד את עלויות פיתוחי הפרויקטים, בניית התשתיות ולא תהפכם לכדאיים כלכלית. משקיעים וממנים זרים רבים יבחרו עתה, שלא להשקיע בתעשיית הגז הישראלית., ויבחרו באלטרנטיבה בקפריסין ובלבנון".

 

עוד הוסיף אלדובי כי "מדינת ישראל, עמדה בפני חלון הזדמנויות היסטורי - הפיכת ישראל למעצמת אנרגיה בינלאומית. נדיר בחיי מדינה, שיש לה אפשרות לעבור שינוי בסדר גודל שכזה. קבלת מסקנות ששינסקי במלואם תמנע מישראל מלהגיע לשגשוג אליו היא יכלה".

 

שאמה-הכהן: "רה"מ הוכיח נקיון כפיים"

יו"ר ועדת הכלכלה, חבר הכנסת כרמל שאמה-הכהן, בירך אף הוא על החלטת ראש הממשלה. "עמדתו הנחרצת של ראש הממשלה בצירוף התוצאה המוחצת בוועדת הכלכלה לא תשאיר ספקות במסדרונות הכנסת. הספינים ולחצי הטייקונים לא הצליחו לבלבל את ראש הממשלה שהוכיח פעם נוספת חוכמה ונקיון כפיים. מדובר על בשורה לעם ישראל ולכלכלת ישראל".

 

מהאוצר, שהיה אמון על כינוס ועדת ששינסקי, נמסר באופן לא מפתיע כי הם מברכים על החלטתו של נתניהו לקבל את המלצות הוועדה.

 

טרם נתקבלה תגובת חברת "דלק" של יצחק תשובה, להודעתו של נתניהו.

 

בהכנת הכתבה השתתפו צבי לביא ואביטל להב

 

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 156 תגובות ב-102 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש הממשלה בנימין נתניהו. המליץ
צילום: אבי אוחיון לע"מ
מומלצים