שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

להתחמם עם צמחוני: גולאש טֶמְפֶּה

הגשם שב אלינו למסיבת פרידה אחרונה והביא איתו עוד הזדמנות ליהנות מתבשיל גולאש מהביל. במקום הבשר השתמשנו בטֶמְפֶּה, כך שמי שמוותר על בשר ליום אחד או בכלל יוכל להשתתף בחגיגה

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

גולש טֶמְפֶּה

הטמפה מופק מהתססת פולי סויה ויש לו טעם ומרקם מיוחדים, בדומה לבשר, שהופכים אותו אידיאלי לגיוון מנות צמחוניות.

 

המרכיבים:

3 חבילות (כ-900 גרם) טמפה

1/2 כוס קמח מלא

מלח ים

פלפל שחור גרוס

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים גס

6 שיני שום, פרוסות דק

4 כפות פפריקה מתוקה

2 כוסות יין לבן יבש

2-3 עלי דפנה

2 כפיות סוכר חום

1 כפית זרעי קימל

4 בטטות קלופות וחתוכות לרבעים

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הקמח בצלחת שטוחה, מתבלים את הקמח במלח ופלפל.
  2. טובלים את קוביות הטמפה בקמח, מנערים משאריות הקמח ומטגנים בשמן חם במחבת עמוקה עד שהטמפה משחים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  3. באותה מחבת מניחים את הבצל והשום ומטגנים במשך שתי דקות. מחזירים את קוביות הטמפה ומוסיפים פפריקה.
  4. מערבבים היטב, עד שהפפריקה עוטפת את הטמפה, אך נזהרים לא לחרוך אותו.
  5. (שימו לב: כשמוסיפם את הפפריקה מנמיכים את האש מכיוון שרוצים למעשה "לעטוף" את הטמפה בתבלין אך לא לשרוף אותו).
  6. ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את היין הלבן את התבלינים הנותרים ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים כ-2 דקות על אש בינונית. מוסיפים מים עד חמישה ס"מ מעל התבשיל. מביאים לרתיחה, מכסים, ומנמיכים את האש. מבשלים 30 דקות.
  8. מוסיפים את הבטטות ומבשלים כ-45 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  9. בשלב זה לא מערבבים את התבשיל בכדי לא לפורר את הטמפה הרך.

 

  • השפית נלי קרפנר היא יועצת התפריט של רשת loveat

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השפית נלי קרפנר
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים