תפוחה מחשיבות: פריטטת תפו"א וגבינות
נמאס לכם מהחביתה? משעמם לכם עם העין ההפוכה? למה שלא תנסו את הפריטטה? כך תוכלו ליהנות מביצים, ירקות, גבינות ועשבי תיבול - הכל במחבת אחת. ארוחה איטלקית נפלאה שקשה לסרב לה
פריטטת תפו"א עם גבינות
פריטטה היא חביתה איטלקית עבה, שקולטת אליה בשמחה כמעט כל ירק, גבינה, בשר או עשבי תיבול, דרך טעימה ויעילה לנצל את שאריות ארוחת האתמול. למעשה, אפשר בקלות לקרוא לה פשטידה, היא עשירה ומלאת טעמים, ומקבלת את מרקמה המיוחד בזכות אפייה בתנור.
לארוחה המושלמת, אפשר להגיש אותה עם פוקאצ'ה טרייה שחיממתם מעט ועם קערה נדיבה של סלט המורכב מעגבניות אדומות, כדור מוצרלה קרוע ביד לפיסות, שפע של שמן זית, לימון טרי, מלח ופלפל. מתכון של השף חגי עין-דור ממסעדת Gecko, באדיבות מחלבות גד.
המרכיבים (למחבת אחת גדולה, משפחתית):
7 ביצים
2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות ומבושלים מעט
2 קישואים חתוכים לרצועות
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
80 גרם בולגרית מעודנת חתוכה לקוביות
50 גרם מוצרלה מגורדת
20 גרם פקורינו מגורדת
מלח גס ופלפל שחור גרוס
פריטטת תפו"א עם גבינות (צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך חלקי. מסננים ומניחים את קוביות תפוחי האדמה במסננת או על נייר סופג.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את רצועות הקישואים על גבי תבנית עם נייר אפיה, משמנים מעט ואופים עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומשאירים דולק.
- משמנים מעט מחבת כבדה המתאימה לאפייה לתנור (כלומר, ללא ידית ארוכה וללא חלקים פלסטיים). מערבבים את כל רכיבי הפריטטה בקערה, ממליחים ומפלפלים ומעבירים למחבת.
- מטגנים את הפריטטה עד שחלקה התחתון מוכן, מכסים במכסה ומכניסים לתנור.
- אופים כ-15 דקות, עד שחלקה העליון של הפריטטה מזהיב ומתייצב.
שידרוג:
- הכינו מראש כמות כפולה של מוצרלה מגורדת ושמרו חצי בצד. רקע לפני שאתם מוציאים את הפריטטה מהתנור, פזרו עליה מוצרלה מגורדת והחזירו לסיום האפייה.
צילום: דן לב
מומלצים