שתף קטע נבחר
 

תחזית: התייקרות הכותנה תזניק את מחירי הביגוד

לאחר שמזג האוויר פגע בגידולים ברוב המדינות המגדלות כותנה, זינק בימים האחרונים מחירה לשיא שלא נרשם מזה 150 שנה. המשמעות: לאחר עשור של ירידות מחירים, בקרוב נצטרך לשלם הרבה יותר על הבגדים שלנו

בעשור האחרון ירדו מחירי הביגוד ברחבי העולם, אך בקרוב, ככל הנראה, תתהפך המגמה. בעוד שבשנים האחרונות האינפלציה הנמוכה וכוח העבודה הזול במדינות העולם השלישי סייעו להוריד את הוצאות היצרנים, מחירי הכותנה יותר מהכפילו עצמם בשנה החולפת - והגיעו לשיא של כל הזמנים. גם מחירי האריגים הסינטטיים זינקו בכ-50% בעקבות הביקוש לאלטרנטיבות לכותנה, כך שמחירי הבגדים צפויים לעלות.

 

ההערכות העדכניות צופות עליה של כ-10% במחירים בחודשים הקרובים, כשההתייקרות הגדולה ביותר צפויה להגיע בחצי השני של 2011. התופעה לא פוסחת על אף קמעונאי בתעשייה, וכל החברות הגדולות, היצרניות והמשווקות ביגוד שמקור רובן בארצות הברית - כגון ליוויס, ג'יי סי פני, נייק, ורנגלר - מתכננות העלאות מחירים.

 

"כל המותגים שלנו, כל אחד ואחד, ירשום איזושהי העלאת מחירים", אומר אריק וייסמן, מנכ"ל חברת VF corp שמציירת את הבגדים בין היתר עבור מותגי רנגלר ולי. הכותנה מהווה יותר מחצי מהוצאות ייצור בד הג'ינס, ומכירות הג'ינסים מהוות כשליש ממכירות החברה, אמר וייסמן למשקיעים בנובמבר האחרון.

 

העלות הגבוהה של הבדים משפיעה גם על אופן ייצור של הבגדים. יצרני הלבוש משתמשים ביותר בדים סינטטיים, כגון משי סינטטי (Rayon) ומכנסי ג'ינס מעוצבים עם פחות חרוזים וקישוטים שונים, ולצרכנים יוצע גם פחות מגוון צבעים.

 

הקמעונאים מנסים גם לבחון האם הביקוש הצרכני שהעניק להם תקופת מכירות חזקה בחגים ימשך, כשהפחד הוא שהמחירים הגבוהים יותר יקטעו את העלייה במכירות. מי שככל הנראה יספגו את המכה הגדולה ביותר אלו החנויות שפונות לקונים מהמעמד הנמוך והבינוני.

 

מחיר הכותנה זינק לשיא שלא נרשם מזה 150 שנה, כשביום שישי האחרון הוא הגיע ל-1.90 דולר לפאונד (כ-454 גרם) - יותר מממחיר השיא שנרשם בזמן מלחמת האזרחים באמריקה, אז עמד מחיר פאונד כותנה על 1.89 דולר (אולם, מחיר זה אינו מותאם אינפלציונית).

 

מחירי הכותנה החלו לעלות באוגוסט 2010, לאחר שמזג האוויר הקשה פגע בגידולים ברוב המדינות המגדלות כותנה, כולל סין, ארצות הברית, פקיסטן ואוסטרליה. הגבלות על יבוא מהודו, יצואנית הכותנה השניה בגודלה בעולם אחרי סין, יצרו גם הן מחסור בכותנה. נוסף לכך, הביקוש העולמי לכותנה גדל ככל שהמצב הכלכלי הלך והשתפר בחודשים האחרונים.

 


פורסם לראשונה 15/02/2011 20:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים