יש לה שם: צפו בסהרה - גורת הבבון הג'ינג'ית
גורת בבון המצרים הקטנה שנולדה לאחרונה בספארי בר"ג, זכתה לא רק לפרווה נדירה בגוון ג'ינג'י, אלא גם למאות הצעות מכל רחבי הארץ לגבי שם אפשרי. המטפלים בחרו בשם "סהרה" וסיפרו כי הוא מזכיר להם את חולות מדבר סהרה. צפו בסרטונים של סהרה עם משפחתה המורחבת
מאות הצעות זרמו בשבועיים האחרונים לספארי בעקבות ההמלטה של גורת בבון המצרים בעלת גוון ג'ינג'י-בלונדיני, במתחם הבבונים בספארי ברמת-גן. המטפלים בספארי הזמינו את הציבור להציע שמות שמתחילים באות ס' וכעת כבר אפשר להכריז - הגורה הקטנה זכתה לשם "סהרה"
לדברי המטפלים, למרות ההצעות הרבות שהתקבלו, הם בחרו בשם "סהרה", מאחר שצבע פרוותה של הגורה מזכיר להם את צבע חולות מדבר סהרה.
בטבע, בבוני המצרים נחשבים לנפוצים מאוד באזורים מדבריים למחצה ואינם נתונים בסכנת הכחדה. למרות זאת, לפני יותר מ-20 שנה הם היו במצב קשה בטבע, אך כיום הם נפוצים בעיקר בצפון-מזרח אפריקה, באתיופיה, סודן, סומליה ואפילו בדרום מזרח ערב הסעודית.
בשנים האחרונות הם התרבו בכמויות גדולות, עד שבאיזורים מסויימים באפריקה הם נחשבים אפילו למזיקים ליבולים. בבבוני המצרים חיים בטבע בלהקות שיכולות להגיע למאות פרטים. בספארי, בדומה לטבע, לכל זכר יש הרמון עם מספר נקבות.
בספארי נוהגים להעניק שמות לחיות החדשות על פי האות הראשונה של האם. מאז ההמלטה, סקאד, האם בת ה-20 כמעט ולא נפרדת מבתה הקטנה ונושאת אותה לכל מקום במתחם המחייה החיצוני של הבבונים בגן החיות, כשהאב משגיח עליהן מקרוב.
סקאד, שנולדה בתקופת מלחמת המפרץ, המליטה את הגורה בתאי הלינה הפנימיים ובבוקר העניקה הפתעה משמחת למטפלים - גורה עם גוון פרווה מיוחד במינה. על פי החשד, האב של הגורה הוא שפירא, אחד משני הזכרים הבוגרים בלהקה והיחידים שעדיין פוריים מתוך קבוצה של חמישה זכרים. שאר הזכרים טופלו כדי לשלוט על כמות הרבייה בלהקה ומדי מספר שנים נולד גור חדש.
הקבוצה המקורית של הבבונים הגיעה לאחר שהגן החיות בתל-אביב נסגר בשנת 1980, כשמרביתם היו בבונים בעלי פרווה לבנה בהירה ושתיים מהנקבות היו ג'ינג'יות. עם השנים, הנקבות כתומות הפרווה לא המליטו גורים וגם הזכרים הלכו והתמעטו. בספארי הביאו זכרים חדשים מגני חיות בארץ.
סהרה, יומיים לאחר ההמלטה (וידאו: טיבור יגר, ספארי ר"ג)
סהרה בת 12 יום - יונקת מהאם והאב משגיח מקרוב