אם לסבתא אין שזיפים: עוגת תפוחים
מה קורה כשרוצים להכין את עוגת השזיפים שהכי אוהבים בעולם, אבל אין שזיפים? מאלתרים. רוני לביא שיחקה עם המתכון של סבתא והולידה עוגת תפוחים, פקאנים ומייפל
אני אוהבת להכין עוגות של סבתות. כאלו שמפיצות ריח מתוק ומשכר בכל הבניין. שבכל ביס מהן מרגישים מסורת רבת שנים. שהמתכון שלהן מתגלגל ועובר מדור לדור ויש להן טעם כל כך ייחודי ומשמח של יידיים אוהבות.
העוגות שהסבתא שלי מכינה התחילו אי-שם באוסטרו-הונגריה. הן לא עוגות שמוצאים בארץ בקונדיטוריות מודרניות ובמסעדות יוקרה, אבל יש להן את הטעם הכי חזק של בית, חום ומשפחה. הן מלוות אותנו בחגים, שמחות משפחתיות וסופי שבוע ויכולות להפוך כל יום חול ליום חגיגי במיוחד.
יש עוגה אחת, שהיא העוגה שאני הכי אוהבת בעולם ואין שנייה לה - עוגת השזיפים של סבתא שלי. היא לוקחת בהליכה כל עוגה שאי פעם יצא לי לטעום (וזה המון). הבעיה היחידה בעוגה הזו היא ששזיפים יש רק בקיץ, וכרגע גם אלו שכן אפשר לקנות בסכום מופרז לא מרגישים כמו הדבר האמיתי.
הכי טעימה, גם כשהיא לא המקורית (צילום: רוני לביא)
אבל אני בחורה עקשנית, ולא ממש מוותרת בקלות. החלטתי לעשות מעשה ולשנות את העוגה כך שתתאים לעונה הנוכחית. השזיפים הוחלפו בתפוחים, האגוזים בפקאנים והריבה במייפל. העוגה כבר ממש לא דומה בטעמים לעוגה המקורית (בהמשך הדרך כבר השתוללתי לגמרי גם במרכיבים הנוספים) אבל יש בה עדיין את הבסיס המפנק והכובש של עוגה של סבתות. היא מלאה בטעמים, מאוד עשירה וטעימה בטירוף.
עוגת תפוחים, פקאנים ומייפל
המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף ויסקי איכותי
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות מייפל אמיתי (100% מייפל טהור)
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
למלית:
200 גרם אגוזי פקאן
2 כפות מיץ מלימון סחוט
3 תפוחים
1/3 כוס סוכר
1 כפית קינמון
50 גרם חמאה קרה מאוד
1/4 כוס מייפל אמיתי (100% מייפל טהור)
להגשה:
1 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
- הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצה, ויסקי, שמנת מתוקה, מייפל ווניל ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מנפים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים לבלילה בשתי פעמים. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה בלבד. מעבירים את הבצק לתבנית משומנת היטב ומשטחים לקבלת גובה אחיד.
- הרכבת העוגה: טוחנים את אגוזי הפקאן ומפזרים מעל הבצק. יוצקים מעל הפקאנים את מיץ הלימון.
- קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומסדרים בתבנית (מעל הפקאנים).
- מערבבים 1/3 כוס סוכר עם קינמון ומפזרים באופן אחיד מעל התפוחים.
- בעזרת פומפיה מגררים חמאה קרה ומפזרים אותה באופן אחיד מעל הסוכר והקינמון.
- אופים כ-45 דקות בחום של 165 מעלות.
- בתום האפייה יוצקים על העוגה 1/4 כוס מייפל ומחזירים אותה לתנור לעוד 5 דקות.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 1 כפיות הסוכר.
- מצננים את העוגה לחלוטין. מגישים לצד תלולית קצפת.
עוגת תפוחים, פקאנים ומייפל (צילום: רוני לביא)
- רוני לביא היא קונדיטורית בהתהוות, בעלת הבלוג BakeRonnie
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים