גיל הפרישה של נשים עולה - רובן לא מודעות לכך
רק 47% מכלל הנשים יודעות כי גיל הפרישה יעלה מ-62 ל-64 - כך עולה מסקר שבוחן את עמדות הנשים בסוגיה. מהנתונים עולה עוד כי רק 20% מהנשים חושבות שהעלאת גיל הפרישה תתרום לשוויון המגדרי, נימוק מרכזי של תומכי השינוי
בעוד כשנה ייכנס לתוקפו החוק המעלה את גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64, אולם סקר חדש שערך מכון דחף מגלה כי רק 47% מכלל הנשים ו-50% מהנשים המועסקות ידעו לומר כי זהו גיל הפרישה שלהן. אצל הגברים, מנגד, הבהירות רבה יותר. 81% מכלל הגברים בגילאי 40 ומעלה ידעו לציין את גיל 67 כגיל הפרישה המינימלי של גברים.
הסקר נערך בחודש ינואר עבור נעמת באמצעות ראיונות טלפונים בקרב 500 נשים ו-300 גברים. מהנתונים עולה עוד כי שני שליש (66%) מהנשים העובדות היו רוצות לפרוש כשגילן נמוך מ-62. לעומתן רק רבע (25%) היו רוצות לפרוש בגיל 62 או בגיל מבוגר יותר.
דעה
יש להעלות את גיל הפנסיה
יהודה מודעי
יהודה מודעי עושה סדר בפנסיה, ותוהה למה נשים פורשות לפני הגברים למרות שהן חיות יותר. והנימוקים שלו שוויוניים בלבד
עורכי הסקר מצאו קשר בין גיל האישה לבין העמדה של כלפי העלאת גיל הפרישה. חלקן של מי שאינן מצדיקות את גיל הפרישה עולה מ-62% בקרב נשים שגילן מתחת ל-40 ל-72% בגילאי 40 עד 55 ושב ויורד ל-66% בקרב גילאי 56 ומעלה.
חשיפה לבעד ולנגד - מחזקת התנגדות לשינוי
כמו כן, כשני שליש מהנשים, כמעט ללא הבדלים בין שתי קבוצות הלאום, חושבות שגם הדרישה לשוויון מגדרי לא מצדיקה העלאת גיל הפרישה לנשים (רק 28% חושבות כי שיקול זה מצדיק את העלאת גיל הפרישה).יתר על כן, רק חמישית (20%) חושבות שהעלאת גיל הפרישה של נשים יתרום לשוויון המגדרי. זאת לעומת כחמישית (21%) שחושבות שהדבר יפגע בשוויון המגדרי. (כמחצית הנשים (53%) חושבות שלא תהיינה לכך השלכות על השוויון המגדרי).
כמו כן, לאחר חשיפה לשיקולים בעד ונגד העלאת גיל הפרישה של נשים ל-64 עולה משמעותית חלקן של המתנגדות להעלאה (מ-66% ל-75%). יתר על כן, עלייה זו מלווה בעלייה ברמת הביטחון שלא מוצדק להעלות את גיל הפרישה (אחוז הנשים שבטוחות, ולא רק חושבות , שאסור להעלות את גיל הפרישה עולה מ-42% לפני הצגת השיקולים
ל-52% אחרי הצגתן).
- לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות
עובדת במשרד
מומלצים