מסלסל בחסידית
באלבומו הרביעי של אוהד מושקוביץ שותפים שני מוזיקאים שלא ממש גדלו על אברהם פריד. האזינו למה שקרה כשכוכב הזמר החסידי פגש את המפיקים המוזיקלים של אייל גולן ומשה פרץ
בגיל 27 הוציא מושקוביץ את אלבומו הראשון, אותו הלחין יוסי גרין - מהאושיות הבולטות של המוזיקה החסידית. האלבום היה להצלחה מיידית ומושקוביץ החל להופיע ב"מדיסון סקוואר גרדן" וה"לינקולן סנטר". ב-2005 הוכתר כבר כזמר השנה בטקס אנשי השנה של המוזיקה היהודית בישראל.
צ'אנס למלחינים צעירים
מושקוביץ, יליד אנטוורפן שבבלגיה, כלל לא חשב על קריירה מוזיקלית, אף שלמד פיתוח קול כבר בגיל 11. בהיותו בן 18 הגיע ללמוד בישיבת "כרם ביבנה" ממניעים ציוניים, ולאחר השירות הצבאי נישא והשתקע בישראל.
המפיק דוד פדידה הוא שגילה אותו לעולם, לאחר ששמע אותו שר עם פיליפ. או כמו שמספר מושקוביץ: "הוא שאל אותי: אם אני סוגר לך יום-יום הופעה בחול המועד סוכות, אתה הופך להיות זמר? צחקתי ועניתי בחיוב. כשחזרתי לארץ אחרי יום כיפור, הוא אמר לי שיש לי שבוע הופעות בחול המועד. ככה התחלתי".
שנתיים עבודה הושקעו בדיסק החדש, הכולל 12 שירים מקוריים. "באלבומים הקודמים עבדתי עם מלחינים ידועי שם כמו יוסי גרין ומשה לאופר", הוא מספר, "אך באלבום הנוכחי החלטתי לעשות שינוי, ולעבוד דווקא עם מלחינים צעירים ופחות מוכרים. אני מקבל חמש סקיצות של שירים ביום, ומקשיב לכולן. אף פעם אי אפשר לדעת מאיפה יבוא הלהיט הבא. כך גיליתי שני כותבים טובים, שבעקבות העבודה איתי, החלו לכתוב גם לאיציק דדיה וליונתן שיינפלד".
ראש חסידי אחר
אף שמרבית חייו עברו עליו בבלגיה, לא ניכר במושקוביץ שמץ מבטא זר, והצליל הישראלי באלבום החדש משלים את ההטמעה המוחלטת שלו במרחב המוזיקלי המקומי. "בנעוריי בחו"ל נחשפתי להמון סוגי מוזיקה שלא הייתי נחשף אליהם בארץ", מושקוביץ מעיד. "מצד שני, לא הכרתי כלל את המוזיקה המזרחית, וזה היה ממש חסר לי".
אבל נראה כי מושקוביץ השלים את הפער בעבודתו על האלבום החדש, לצד שני מפיקים מוזיקלים שלא ממש גדלו על ברכיו של אברהם פריד - דודו קומה, המעבד של אייל גולן ("מי שמאמין לא מפחד") ואלי קשה (אליקו), שעובד עם משה פרץ.
אין זו הפעם הראשונה שמושקוביץ מגדיל ראש, בלי לבגוד בקו החסידי או בקהל המעריצים הטבעי של המוזיקה שלו. די אם נזכיר
"נתתי לדודו קומה שיר חסידי, ורציתי לראות מה יקרה", מושקוביץ אומר. "יצא שילוב מעניין עם נגיעות מזרחיות. רציתי להביא סאונד שונה וראש אחר למוזיקה המזרחית".
בשם האב
לצד הקריצה המזרחית והצ'אנס ליוצרים צעירים, מושקוביץ החליט לשחק גם על בטוח, והזמין מישי לפידות שיר המתאר את תחושותיו של אב המוביל את בתו
לחופה. "הרעיון נולד מניסיוני כזמר בחתונות, שצופה מהצד בשמחתו של האבא, שאני קורא לה שמחה מהולה בקצת עצב".
שיתוף הפעולה הוליד את "תפילת האב", שיר שלדבריו "סוחט דמעות כשאני שר אותו לפני החופה". כמשקל נגד הקליט מושקוביץ את שיר הנושא של האלבום, "אחד יחיד ומיוחד" – להיט חתונות מקפיץ בפוטנציה.
מושקוביץ, הדובר כחמש שפות על בוריין ("זה עוזר לי מאוד, כי אני מופיע המון בעולם"), מתגורר היום במודיעין עם אשתו וארבעת ילדיו. באלבומו החדש שיתף את בנו הבכור בן ה-13, והשניים שרים את ברכת הבנים הנאמרת בערב יום כיפור. אמנם קשה לצפות אם האלבום יגרוף הצלחה דומה כקודמיו – אך מושקוביץ כבר מבסוט: "אני עובד במה שאני אוהב, ועוד משלמים לי על זה", הוא מסכם.