שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

כאוס ביפן: "אין אוכל, בתי החולים עובדים בחושך"

הממשלה היפנית אולי ביצעה היערכות מוקדמת טובה לרעידות אדמה, אך נראה כי היא מתקשה לעמוד על צרכי התושבים שניצלו מהרעש רב העוצמה. מיליוני בתים נותרו ללא חשמל ומים, ואפילו למקלטים שבהם חוסים מאות אלפי בני אדם לא מגיע סיוע. ואם כל זה לא מספיק, באוויר מרחף פחד גדול מחשיפה לקרינה רדיואקטיבית מהכורים שנפגעו. ארץ השמש היורדת?

יומיים לאחר רעידת האדמה הקשה שפקדה את המדינה, ממשלת יפן חסרת אונים. מניין ההרוגים ברעש ממשיך לנסוק (בעיר אחת בלבד דווח על "יותר מ-10,000 הרוגים"), מיליוני ניצולים נותרו ללא מי שתייה, מזון וחשמל ומאות אלפים חיים במקלטים ומרכזי חירום, שלרובם לא מגיעה אספקת מזון. "איפה הממשלה? איפה הצבא?", שואלים תושבים רבים.

 

דיווחים אחרונים מרעידת האדמה ביפן:

מעדכנים את החברים שלכם - בעמוד הפייסבוק של ynet 

 

תמונות עוצרות נשימה מרגעי האימה ביפן: צפו בכתבתו של רועי מנדל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הממשלה הכפילה ביממה האחרונה את מספר החיילים באזורי הרעש כדי שיסייעו במאמצי החילוץ, אולם נראה כי היא מתקשה להתמודד עם "האסון המשולש" עמו היא מתמודדת - רעידת אדמה בעוצמה של 9.0 דרגות בסולם ריכטר, צונאמי קטלני וסכנה לדליפת קרינה רדיואקטיבית מהכורים הגרעיניים שנפגעו ברעש.

 

"בתחילה דאגתי מרעידת האדמה, עכשיו אני דואג מקרינה רדיואקטיבית. אני גר ליד הכורים הגרעיניים ולכן הגעתי לכאן לראות אם אני בסדר. בבדיקה הרפואית התברר כי לא נחשפתי לקרינה, אבל אין לי מושג מה לעשות הלאה", סיפר קנג'י קושיבה, עובד בניין ששוהה במקלט בקוריימה, עיר הסמוכה למתחם הגרעיני בפוקושימה.

 

שמיכות וקעריות אורז באדיבות המשטרה

למרות מצב חוסר האונים, צוותי החילוץ היפניים עושים מאמצים כבירים כדי למצוא ניצולים מרעידת האדמה בצפון-מזרח המדינה, אזור בו מאות אלפי אנשים רעבים חוסים באפילה במקלטים ובמרכזי חירום, שכאמור לא זוכים בעצמם לקבל סיוע מהמדינה. בעקבות הרעש נותרו 1.4 מיליון בתים ללא מי ברז לשתייה וב-2.5 מיליון בתים אין חשמל.

 

צילום :AP

 

תושבי איווקי נטשו את העיר משום שהמזון אזל להם ואספקה לא נראית באופק. כמו כן, רשת החשמל בעיר קרסה בעקבות הרעש וכל החנויות בה נסגרו. בנסיון למזער נזקים ולסייע לאזרחים, סיפקה המשטרה המקומית שמיכות וקעריות אורז ל-90 בני אדם, אך לעת עתה זו העזרה היחידה שהם יכולים לתת משום שאין שום סימן לסיוע ממשלתי או צבאי.

 

בעיר הקטנה טגאז'ו, הסמוכה לסנדאי, משוטטים התושבים ההמומים מעוצמת הנזק שנגרם לעיר בין מכוניות מרוסקות ובתים הרוסים. לדברי התושבים, הצונאמי שהיכה במקום גרם לשטפונות שהציפו את הרחובות והגיעו לקומות הראשונות של בניינים רבים.

 

מטפלים בחולים - בלי מים וחשמל

בבית החולים המקומי נאלצים העובדים לגרור במדרגות את הפצועים שמגיעים למקום ולהעבירם למיטות הטיפול - בחשיכה גמורה. "עדיין אין מים או חשמל, ויש לנו אנשים חולים כאן", אמר איקורו מטסומוטו, עובד בבית החולים.  


רעידת האדמה הרביעית בעוצמתה בהיסטוריה

 

"עברו כבר יומיים וכל מה שקיבלתי לאכול זה חתיכת לחם קטנה וקערת אורז", התלונן מסאשי אימאי, בן 56 תושב העיר.

 

במקביל, מפקד המשטרה במחוז מיאגי, שלחופיו אירע רעש האדמה רב העוצמה, ציין ברשת הטלוויזיה המקומית כי מספר ההרוגים במחוז צפוי "כמעט בוודאות" לעלות על 10,000 איש.

 

עד כה, עומד מניין ההרוגים והנעדרים הרשמי על למעלה מ-1,800. במחוז מיאגי עצמו אותרו 178 הרוגים. כמו כן, לפי דיווחי CNN, למעלה מ-200 אלף בני אדם פונו מאזור הכורים הגרעיניים בפוקושימה בגלל חשש לחשיפה לקרינה רדיואקטיבית.

 

אחרי הרעש, הצונאמי שטף את הרחובות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ועם כל זה לא מספיק, השירות הגיאולוגי ביפן "שדרג" את דרגת רעידת האדמה שהיכתה את המדינה מ-8.8 ל-9 דרגות בסולם ריכטר. בכך הפך הרעש בארץ השמש העולה לרביעי בעוצמתו בהיסטוריה אחרי רעידות האדמה בצ'ילה (9.5 ב-1960), באלסקה (9.2 ב-1964) ובאינדונזיה (9.1 ב-2004).

 

הרעש ביפן חולק את המקום הרביעי ב"רשימה השחורה", שכל מדינה היתה רוצה להימנע מכניסה אליה, עם הרעש במזרח רוסיה ב-1952.

 

גם בטרם שודרגה דרגת הרעש ביפן, היא כבר היתה הגדולה ביותר שהיכתה במדינה מאז סוף המאה ה-19 (אז החלו למדוד רעידות אדמה באופן מסודר) וכאמור אחת הגדולות ביותר שנרשמו אי פעם בעולם. בניגוד לשירות המטאורולוגי היפני, מקבילו בארצות הברית קבע את עוצמת הרעש היפן ל-8.9 דרגות בסולם ריכטר - נתון שלא השתנה נכון להיום. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחפשים אוכל. צעירים בסנדאי
צילום: AP
עשרות נחשפו לקרינה רדיואקטיבית. בדיקות רפואיות בקוריימה
צילום :AP
מומלצים