אחמדינג'אד מרגיע: "הכורים אצלנו טובים מביפן"
בזמן שבעולם המערבי בוחנים המנהיגים את השימוש באנרגיה גרעינית, נשיא איראן בטוח ביכולותיה של ארצו. "אמות המידה הבטיחותיות בכור בבושהר הן עדכניות, אין בעיה רצינית"
- ואצלנו: "בתוך 10 שנים יהיה כור בנגב"
- הקרינה ביפן: האם האיטום יחזיק?
- לאחר 4 ימים: קשישה חולצה מההריסות
- צפירת הרגעה? הענן המסוכן עבר לים
- האם יש מקום לאנרגיה גרעינית? דעתכם בפייסבוק של ynet
בראיון לטלוויזיה הספרדית נשאל אחמדינג'אד האם איראן תוכל להתמודד עם רעידת אדמה חזקה וגל צונאמי כפי שאירע ביפן בסוף השבוע. "נקטנו בכל צעדי הבטיחות בכור הגרעיני בבושהר",
לעומת זאת, ממשלת גרמניה הודיעה היום כי תסגור את שבעת מתקני האנרגיה הגרעינית שבתחומה שהחלו לפעול לפני 1980, לפחות עד יוני. הקאנצלרית אנגלה מרקל הודיעה על סגירת המתקנים, לנוכח המשבר הגרעיני ביפן. עשר תחנות כוח גרעיניות חדישות יותר ימשיכו לפעול.
איראן היא אחת המדינות המועדות ביותר לפגיעה מרעידות אדמה בעולם, ומדי כמה ימים מתרחשות בה רעידות אדמה קלות. הרעש החמור האחרון אירע בשלהי שנת 2003 בעיר בּאם שבדרום-מזרח המדינה. באסון נספו 20 אלף בני אדם.
בחודש שעבר הודיעה איראן שהוציאה מהכור בבושהר שבדרום המדינה את מוטות הדלק. הכור הגרעיני האיראני הראשון, שנמצא במיקום מרכזי לחופי המפרץ הפרסי, נבנה בסיוע רוסיה בעלות של כמיליארד דולרים ולטענת השלטונות בטהרן הוא נועד לצרכים אזרחיים בלבד, כלומר להפקת חשמל.
במערב חוששים שלצד הכור בבושהר המהווה חלק מתוכנית הגרעין האזרחית של טהרן, היא חותרת בחשאי לפתח פצצת אטום, טענה שהאיראנים מכחישים בתוקף.
ההחלטה להוציא את מוטות הדלק נעשתה בתיאום עם הטכנאים הרוסים המפעילים את הכור, והיא תגרום לדחייה נוספת של מספר חודשים בהפעלתו המלאה. אשתקד נגרם לכור עיכוב עקב פגיעה של תולעת המחשבים "סטוקסנט" שפגעה במערכות הבקרה בכור.
בעקבות הפגיעה, התריעו אותם מדענים רוסים מפני הפעלה של הכור ואף קראו לקרמלין לדחות את הפעלת המתקן מחשש ל"אסון צ'רנוביל נוסף". במכתב ששלחו למוסקבה כתבו המדענים כי למרות "בדיקות פשוטות ובסיסיות" שערכו במתקן, הם אינם יכולים "לערוב להפעלה בטוחה של הכור". כמו כן, הם האשימו את ההנהלה האיראנית של הכור, שנתונה תחת לחץ פוליטי כבד להפעיל אותו בהתאם ללוח הזמנים, בכך שאינה מפגינה "אחריות מקצועית ומוסרית".