נימוח בפה: עוגיות טחינה
לא רק בפיתה או עם החומוס, טחינה היא מקור מצוין גם למתוקים. הנה דוגמה לעוגיות נפלאות שאפשר להכין אותן תמיד
עוגיות טחינה (צילום: שי אפגין)
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- תפוחגיגה: מסיבת מתכוני תפוחי אדמה
- הרמבו של המקפיא: 40 מתכוני בצק עלים
- כמו של רובושון: פירה פריזאי של שף
עוגיות טחינה נימוחות
מתכון של השף איברהים ותד, "בארכה"
המרכיבים (ל-16 עוגיות):
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
כ-8 כפות (110 גרם) סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית תמצית וניל
180 מ"ל (כוס קטנה) טחינה גולמית
16 אגוזי קשיו לקישוט
אופן ההכנה:
- מכניסים למעבד מזון: קמח, סוכר, חמאה ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים את הטחינה וגרידת הלימון ומערבבים כ-2 דקות.
- מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה .
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים מניחים קשיו על כל כדור ולוחצים על הבצק. מסדרים על נייר אפייה.
- אופים למשך 12 דקות בחום של 160 מעלות.
- ממתינים שהעוגיות יתקררו ומפזרים אבקת סוכר מעל העוגיות. מגישים עם קפה.
- רוצים עוד מתכוני טחינה? כנסו ל"ספיישל טחינה"
צילום: שי אפגין
מומלצים