בתה הקר נמצא עובש - מה הפיצוי לצרכן?
אדם שגילה גופים זרים בבקבוק תה קר, שלח את הבקבוק לבדיקה במשרד הבריאות, בה התגלו פטריות עובש. בתביעה שהגיש, דרש 10,000 שקל, אך בית המשפט קבע כי הוא יקבל 750 שקל בלבד כיוון שלא נגרם לו כל נזק
תובע, שרכש מספר בקבוקי תה קר המיוצרים על ידי חברת מישלב עבור ביקריאטיב, טען כי במשקה צפו גופים זרים וכי והשתייה לא הייתה ראויה לשימוש בני אדם. הוא הגיש תלונה למשרד הבריאות, ובבדיקה שבוצעה על ידי מעבדת לשכת הבריאות נמצאה צמיחה של עובש. בתביעה שהגיש לבית המשפט לתביעות קטנות ברחובות, דרש האיש פיצוי של 10,000 שקל, בטענה כי מדובר בסכנה לבני אדם, וכי בזבז זמן רב לצורך הטיפול בנושא.
סיבה למסיבה
מה נשים מוכנות לעשות עבור מתנות? מסיבת תה
מירב קריסטל
מאות נשים ברחבי הארץ ערכו בערב אחד מסיבות תה בבתיהן. הן שיווקו כך את מותג התה ליפטון, תמורת ערכת תה, ובילוי עם החברות הכי טובות. איך קורה שנשים פותחות את ביתן למותגים? צרכנים כמשווקים
מישלב טענה כי יש לדחות את התביעה מאחר ושילמה קנס למשרד הבריאות, ובנוסף טענה, כי היא אינה צד לתביעה זו, שכן המוצר הינו בבעלות ביקריאטיב שהינה האחראית הבלעדית על המוצר במקרים מסוג זה.
אזרחות טובה ואכפתיות
השופט בדימוס גדעון ברק קיבל את התביעה באופן חלקי. נקבע, כי אמנם התובע לא ציין כמה בקבוקים רכש ואם בכולם נמצאו גופים זרים, אך אין ספק כי לפחות בבקבוק אחד נמצאה צמיחה של עובש, ואין ספק כי משקה זה אינו ראוי לשימוש, ויש לראות בו "מוצר פגום". השופט שיבח את אופן התנהלותו של התובע:
"...ובעצם לקיחת הבקבוק לבדיקת המעבדה, גילה התובע אזרחות טובה, אכפתיות ובמקרה זה לא רק שדאג לבריאותו הוא, אלא גם לבריאותם של האחרים ועל כך יש לברך את גישתו של התובע הדואג לזולת", כתב השופט, אך ציין, כי התובע לא הוכיח כי נגרם לו נזק כלשהו, היות ומממצאי הבדיקה שערך משרד הבריאות עולה, כי התובע מסר בקבוק מקורי סגור ושלם, ומכאן שהוא לא שתה ממנו, ולא נגרם לו נזק גוף.
לעניין הפיצוי, הסכים השופט עם החברות הנתבעות כי הפיצוי שדרש התובע מופרז בנסיבות העניין, ומאידך הסכים גם עם התובע כי הוא זכאי לפיצוי גבוה מזה שהוצע לו.
נקבע, כי היות ולמעט בזבוז זמן עבור טיפול בעניין לא הוכיח התובע נזק כלשהו, יש לפסוק לזכותו פיצוי של 750 שקל, כאשר גם ביקריאטיב וגם מישלב חוייבו לשלם סכום זה, שכן נפסק כי לא ניתן להפריד בחלוקת התפקידים ביניהן בקשר לייצור או שיווק המוצר.
מעבר לסכום זה, לא ניתן צו לתשלום הוצאות משפט.
לקריאת פסק הדין
לאתר המשפט הישראלי "פסקדין" - www.psakdin.co.il
פורסם לראשונה 22/03/2011 20:34
צילום אילוסטרציה
צילום: index open
מומלצים