תענוג כפול: עוגיות שוקולד ממולאות
איך אפשר להתעלות על עוגיות שוקולד נימוחות? ממלאים אותן בחמאת בוטנים. חן שוקרון מוצאת את העונג המושלם בעוגיות ממולאות מצופות בסוכר, כאלו ששווה לעבוד בשבילן
עוד כשהיינו קטנים לימדו אותנו שכל מה שנשקיע בו, ניתן לו את מלוא תשומת ליבנו ונעבוד קשה עבורו, יישא פרי ויצליח. במילים אחרות - ההשקעה והעבודה הקשה מתגמלים. לרוב המסר הזה היה קשור ללימודים בבית הספר, אבל הוא רמז על כל תחום אחר בחיינו הבוגרים - על הקריירה, על הזוגיות, ואפילו על ההורות ועל חברות. בבחינת אם היום תעדור ותשקה, מחר תקטוף את הפרי. ואכן, יש בזה מן האמת.
אבל האם כל דבר שמצליח לנו בחיים הוא בהכרח תוצאה של עבודה קשה ושל מתן תשומת לב? לא בטוח. הרבה פעמים דווקא הדברים שאנו עושים כלאחר יד, או משקיעים בהם מידה מועטה של אנרגיה ותשומת לב, מצליחים לנו מעל למשוער. כמה פעמים דווקא הטיול הספונטני אליו יצאנו ללא שום תכנון מוקדם, היה מוצלח מהרבה מאשר הטיול שתואם מראש, ותוכנן בקפידה על כל פרטיו? או כמה פעמים דווקא התבשיל שאלתרנו בצ'יק יצא מוצלח פי כמה מונים מאשר תבשיל אחר שנערכנו להכנתו כאל מבצע צבאי, קנינו מצרכים יקרים, והשקענו שעות בהכנתו?
גם באפייה לא תמיד חייבים ל"הוציא את המיץ" כדי לזכות בתוצאות טובות ומשובחות. לפעמים דווקא המתכונים הפשוטים, אלו שמכינים בצ'יק-צ'ק יוצאים דווקא מוצלחים במיוחד. דוגמא טובה לכך היא עוגת הסניקרס שהכנתי לאחרונה.
הלוואי והייתי יכולה להגיד את אותו הדבר לגבי העוגיות הללו. אבל מה לעשות? במקרה הזה התיאוריה של ההורים שלנו, זו שגדלנו עליה, שוב מוכיחה את עצמה - לפעמים כן מוכרחים להתאמץ כדי להפיק את הטוב ביותר. כי הפעם לא מדובר בעוגיות שמכינים כלאחר יד ובכמה דקות. נכון, יש כאן השקעה וגם עבודה. אבל אל תיבהלו, גם לא מדובר בפרויקט, כל שתצטרכו זה להקדיש כאן קצת מזמנכם. מסתבר שהפעם זה כדאי, כי התוצאה מתגמלת במיוחד.
תענוג אמיתי: עוגיות שוקולד ממולאות בחמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון)
והתוצאה היא של עוגיות שוקולד, תמימות ופשוטות למראה מבחינה חיצונית, אך מסתירות בחובן מלית רכה, טעימה ומפתיעה של חמאת בוטנים. מבחוץ העוגיות הללו פריכות ומבפנים רכות ומתוקות. ומעבר לזה - מה עוד נאמר על השילוב המושלם של שוקולד וחמאת בוטנים שעוד לא אמרנו? זהו ללא ספק שילוב מדהים וטעים, ואלו לגמרי העוגיות שתרצו בצנצנת העוגיות שלכם. אז יאללה? שנתחיל?
מכינים שני סוגי בצק: בצק שוקולד לשכבה החיצונית ואת המלית חמאת בוטנים. מתחילים בהכנת בצק העוגיות השוקולדי. כשהבצק מוכן, הוא מעט רך ולכן מעבירים אותו לקירור, וממשיכים בהכנת מלית חמאת הבוטנים. המלית פשוטה מאוד להכנה - מערבבים יחד חמאת בוטנים עם אבקת סוכר. מתקבל מעין בצק רך מאוד ולא דביק מידי שאפשר לעבד וללוש אותו בידיים. יוצרים מהמלית 25 כדורונים קטנים ומניחים בתבנית אפייה
בינתיים בצק השוקולד הספיק להתייצב. מוציאים אותו מקירור, וגם ממנו יוצרים 25 כדורים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים גם כן בתבנית אפייה.
רגע לפני החיבור (צילום: חן שוקרון)
לוקחים כדור שוקולדי ובעזרת הידיים משטחים אותו עד שמתקבל עיגול דקיק. מניחים במרכזו כדור קטן של המלית, סוגרים את קצוות בצק השוקולד על מלית חמאת הבוטנים, מגלגלים בין הידיים עד לקבלת כדור מושלם, מניחים בתבנית האפייה.
הפתעה בתוך העוגייה (צילום: חן שוקרון)
אחרי שיצרנו את העוגיות, מגלגלים כל עוגייה בקערית קטנה של סוכר, כך שתצופה מכל צדדיה, מניחים חזרה בתבנית האפייה (תחזיקו חזק.... כבר מסיימים...). בעזרת הידיים משטחים כל עוגייה עד לעובי של כ-1.5 ס"מ. זהו. נשאר רק לאפות, ולהמתין בסבלנות שהעוגיות יתקררו לחלוטין בצאתן מהתנור. גן עדן זה כאן...
אל תשכחו לצפות בסוכר (צילום: חן שוקרון)
עוגיות שוקולד עם הפתעת חמאת בוטנים
המרכיבים (ל-25 עוגיות):
לבצק השוקולד:
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
1/2 כפית סודה לשתייה
120 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
למלית:
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- בצק השוקולד: מנפים יחד לקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים היטב.
- בקערת המיקסר מערבלים היטב את החמאה ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ומערבלים רק עד להטמעה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור. בינתיים מכינים את המלית.
- המלית: מנפים לקערה את אבקת הסוכר, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם של בצק רך ולא דביק מידי. (בשל הבדלים בין סוגי חמאת הבוטנים ייתכנו שינויים קלים בכמות אבקת הסוכר. יש להוסיף אבקת סוכר עד לקבלת עיסה רכה ולא דביקה מידי שניתן לעבד אותה בעזרת הידיים).
- יוצרים מהמלית 25 כדורונים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- הרכבה וציפוי: מוציאים את בצק השוקולד מהקירור.
- יוצרים מהבצק 25 כדורים, גדולים מעט מכדורי חמאת הבוטנים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת הידיים משטחים כל כדור בצק שוקולד לעיגול שטוח ודק, מניחים במרכזו כדור של מלית חמאת בוטנים, סוגרים את קצוות בצק השוקולד על גבי המלית כך שיעטוף אותה מכל צדדיה, ומגלגלים בין הידיים לקבלת כדור שלם.
- מניחים בתבנית האפייה.
- מגלגלים את העוגיות בקערית קטנה של סוכר, כך שיצופו מכל צדדיהן ומחזירים לתבנית.
- משטחים את הכדורים לעובי של כ-1.5 ס"מ. אופים כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד להתייצבות.
- מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
תענוג כפול (צילום: חן שוקרון)
- חן שוקרון היא בעלת בלוג האפייה "מתוקים שלי - שירלי נמש "
- קופסאות פח - "פסיפס", קניון עזריאלי, מודיעין