מקורב לנתניהו זימן ח"כים להכין מתקפת נגד
גל הפרסומים המביכים על נסיעות ראש הממשלה ומשפחתו על חשבון מיליונרים התקבל בתחילה במבוכה בליכוד, אבל ל-ynet נודע על הכינוס שנועד לגבש דרך להשיב אש בתקשורת. אחרי פרסומו, הוא בוטל. בינתיים, בוועדה לביקורת המדינה הם מנסים לצאת מהמלכוד: "חקירה לכולם - או הצבעה נגד המבקר"
ראש הממשלה כבר דיבר על "מסע הכפשה ", ועכשיו אנשיו מנסים לרתום אחרים כדי להשיב אש: על רקע הביקורת הציבורית על בנימין נתניהו בעקבות פרסום התחקיר על מימון נסיעותיו עם רעייתו לחו"ל על-ידי תורמים, זימן היום (ו') גורם המקורב לנתניהו חברי כנסת בליכוד על מנת לדון באסטרטגיה התקשורתית ובדרכי "מתקפת הנגד". בעקבות הגעת הצלמים למקום הפגישה - היא לא נערכה כמתוכנן.
בימים שאחרי פרסום התחקיר בנושא בערוץ 10 ניכרה מבוכה בליכוד, וכמעט כל השרים וחברי הכנסת שמרו על שתיקה בעניין. ל-ynet נודע כי צחי ברוורמן, המקורב לראש הממשלה, הזמין בין היתר את השר גלעד ארדן, את יו"ר הקואליציה, ח"כ זאב אלקין, ואת חברי הכנסת אופיר אקוניס, כרמל שאמה הכהן, ציפי חוטובלי ואחרים, למפגש בביתו. המטרה: לנסות לעצב מדיניות תגובה שנועדה להגן על ראש הממשלה וליצור משקל נגד לביקורת החריפה.
בהמשך, כאמור, קיבלו הח"כים קיבלו הודעה על הביטול לאחר פרסום דבר המפגש ב-ynet, ובשל הגעת כלי תקשורת לביתו של ברוורמן בנס ציונה כדי לצלם את הבאים. ברוורמן עזב את ביתו, וייתכן כי התקיימה פגישה מצומצמת יותר במקום אחר.
מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, הודיע אתמול כי יבדוק את מימון טיסתו של נתניהו על ידי גורמים פרטיים שלא על פי "הכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים". בנוסף הוא יבדוק את ההוראות הנוגעות לתרומות למימון הפריימריז. המבקר צפוי לבקש מהוועדה לביקורת המדינה להעניק סמכות מיוחדת למנהל החטיבה לביקורת משרדי הממשלה בירושלים, יובל חיו - האיש שירכז את הבדיקה בפרשה.
"זה נהפך לטקס קבוע של צביעות והתחסדות וזה די, חייבים להפסיק את זה", אמרה אמש שרה נתניהו בהתייחסות ראשונה לפרשת מימון הטיסות. "יש כאן כוונה להרע, לפגוע בראש הממשלה, לפגוע בו דרכי. זה הכי קל לפגוע בו דרכי. יש ניסיון לעוות את הדמות שלי ואין לי כוח כבר לזה. אז הזמנתי שוקו! מה הביג דיל? מאיפה הצביעות הזו?".
"יכול לעלות ריח פוליטי חריף"
בינתיים, נמצאים חברי הכנסת של הליכוד החברים בוועדה לביקורת המדינה, במעין מלכוד. לבקשתם יתקיים דיון חוזר בעניין הסמכויות החריגות שהוענקו לעוזרו של מבקר המדינה, בעניין מימון נסיעותיו בעבר של ראש הממשלה, אך גם לא רוצים להיתפס כמי שמתנגדים למאבק בשחיתות. לכן, הם מציגים סוג של אולטימטום למבקר.
לינדנשטראוס ונתניהו. הבדיקה מתחילה (צילום ארכיון: משה מילנר, לע"ם)
אם המבקר לינדנשטראוס יקבל את התביעה שהוצגה כבר אמש על ידי ראש הממשלה ושליחיו - קרי בדיקה כוללת של כל סוגיות נסיעות אישים פוליטיים, יצביע בעד. אם המבקר יאמר שעניין החקירה הוא תחקיר נסיעות נתניהו ורעייתו בלבד, הם עשויים להתנגד.
"ראוי שמבקר המדינה לא יגיש דו"ח נקודתי, אלא יבחן רוחבית את הרגלי הנסיעות של כל אישי הציבור", אמרה חברת הוועדה, ח"כ חוטובלי. "אם הדו"ח יהיה נקודתי - יעלה ממנו ריח פוליטי מאוד חריף. לטובת העניין, אם המבקר יאמר שהוא מתמקד רק בראש הממשלה וברעייתו, אין זה ראוי. על פי כלל זה נדון בעניין".
גם יו"ר הקואליציה אלקין הביע עמדה דומה, והזכיר את מכתבו של ח"כ יריב לוין -
שניהם ממלאי מקום בוועדה לביקורת המדינה - למבקר. עוד חברים קבועים מהליכוד בוועדה, אופיר אקוניס, כרמל שאמה הכהן, וממלא מקום נוסף, ציון פיניאן, מתעקשים גם הם על הבדיקה הכללית.
אחרים בליכוד סימנו להם למטרה את יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ יואל חסון מקדימה, אותו האשימו במחטף לאישור הסמכויות שעורר את הסערה האחרונה. זאת למרות שהיועץ המשפטי לכנסת, אייל ינון, ניקה אותו מחשד זה בחוות דעת שפרסם אתמול.
Read this article in English