אבא, תכין לי: עלי גפן ממולאים
זה הזמן למצוא חבר עם גפן בחצר ולשכנע אותו שיקטוף לכם כמה עלים יפים ורעננים. למה? כי יוסף גנון מלמד את רועי בן יוסף - ואתכם - איך מכינים עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
עלי גפן ממולאים
המרכיבים:
אורז מבושל (לפי החישוב שלכל עלה מספיקה ככף אורז)
עלי גפן (מהגינה או מקופסה) בכמות רצויה
צנוברים קלויים
צרור נענע, קצוצה
בצל לבן, קצוץ
2-3 פלפלים אדומים קצוצים
קינמון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- שוטפים את עלי הגפן - אם אלו עלי גפן מקופסה יש לשטוף כמה פעמים כדי להסיר את המליחות. עלי גפן מהגינה שוטפים היטב ומייבשים.
- מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצנוברים וכרבע מכמות הנענע הקצוצה ומערבבים.
- מוסיפים מעט קינמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מבשלים כ-2-3 דקות.
- מרפדים סיר בעלי גפן כדי שעלי הגפן הממולאים לא יידבקו.
- פורשים כל עלה בנפרד וממלאים בתערובת האורז. מגלגלים את העלים ומניחים בסיר כשהעלים הממולאים מהודקים זה לזה.
- מפזרים מעל עלי הגפן הממולאים את הפלפלים, את הנענע שנשארה, קינמון, מלח ופלפל. מכסים במים עד לכיסוי ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
- מה עוד הכנו לילדים?
- מרשמלו ביתי
- קציצות ברוטב
- ממרחים בריאים
- עוגיות בריאות
- סושי
- רוצים להיות חברים של רועי בפייסבוק? תעשו לו לייק
עלי גפן
צילום: יעל גרטי
עלי גפן ממולאים
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים