שתף קטע נבחר
 

אבא, תכין לי: עלי גפן ממולאים

זה הזמן למצוא חבר עם גפן בחצר ולשכנע אותו שיקטוף לכם כמה עלים יפים ורעננים. למה? כי יוסף גנון מלמד את רועי בן יוסף - ואתכם - איך מכינים עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

עלי גפן ממולאים

המרכיבים:

אורז מבושל (לפי החישוב שלכל עלה מספיקה ככף אורז)

עלי גפן (מהגינה או מקופסה) בכמות רצויה

צנוברים קלויים

צרור נענע, קצוצה

בצל לבן, קצוץ

2-3 פלפלים אדומים קצוצים

קינמון

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את עלי הגפן - אם אלו עלי גפן מקופסה יש לשטוף כמה פעמים כדי להסיר את המליחות. עלי גפן מהגינה שוטפים היטב ומייבשים.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הצנוברים וכרבע מכמות הנענע הקצוצה ומערבבים.
  3. מוסיפים מעט קינמון, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מבשלים כ-2-3 דקות.
  4. מרפדים סיר בעלי גפן כדי שעלי הגפן הממולאים לא יידבקו.
  5. פורשים כל עלה בנפרד וממלאים בתערובת האורז. מגלגלים את העלים ומניחים בסיר כשהעלים הממולאים מהודקים זה לזה.
  6. מפזרים מעל עלי הגפן הממולאים את הפלפלים, את הנענע שנשארה, קינמון, מלח ופלפל. מכסים במים עד לכיסוי ומבשלים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלי גפן
צילום: יעל גרטי
עלי גפן ממולאים
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים