שתף קטע נבחר
 

פול ווליום: סלט פול טרי

סמלי האביב כוללים את חג הפסח, מזג אוויר המשוגע, הפריחה המהממת וגם את הפול. רגע לפני שמסתיימת העונה הקצרצרה שבה הוא נשמר טרי, רותי קינן מציעה לכם סלט קליל וטעים

הפול הטרי הוא אחד ממיני הירקות היותר אביביים (אם לא ה...). תרמיליו הבשרניים מופיעים על המדפים לרגע קט, ממש בימים אלה, וזוהי הזדמנות קצרה ליהנות מהם. בעוד כמה שבועות הם ייעלמו ויותירו את הפולים בלבד בתוך שקיות במקפיאים. אלה שלא יוקפאו ייובשו ויגיעו, כהים ועם תאריך תפוגה רחוק, לשקי הקטניות. אבל היום הפול הטרי כאן במלוא תפארתו הירוקה, בפול ווליום.

 

 

בעדות מסוימות, בעיקר אצל יוצאי צפון אפריקה, פול טרי הוא מאכל פסח מסורתי. צבעו הירוק העז מסמל את האביב והפריחה גם כשהוא משתכשך בחברת בשר בקר וירקות אחרים במרק עשיר השמור לערב החג. מה חבל שבעדות אחרות, שנמנעות מכל סוג של קטניות, הוא אסור. הפסד נטו.

 

עם הפול הטרי ערכתי היכרות מאוחרת יחסית במטבח, אך יש לי קשר רגשי טעון אתו. הוא מזכיר לי חבר קרוב ואהוב, חובב פול נלהב, שהלך לעולמו לפני כמה שנים בדיוק בעונה שבה מלבלב הפול. תמונתו, כשהוא משחרר פולים מתרמיליהם, עולה לנגד עיני בכל פעם שאני מתמודדת עם הירק הזה, שדורש התעסקות, גם כשמוציאים אותו מתוך שקית של קפואים.

 

אז החדשות הטובות הן שאם שמתם יד על פול טרי בתרמיליו, העיסוק היחיד שהוא ידרוש מכם הוא חילוץ הפולים מתוך התרמיל. הפולים הטריים מוכנים לבישול ואין צורך (בדרך כלל, כשהפול באמת טרי מאוד) להסיר מהם את הקליפה העוטפת את הגרגרים עצמם. פול מוקפא אני נוהגת לקלוף. גם כאן יש חדשות טובות: לחיצה קצרה משחררת כל גרגר מעטיפתו ומותירה אותו חלקלק, נעים וירוק בוהק. עניין של 10 דקות לשקית של קפואים (ואפשר תמיד לנצל ילדים בחופשה למלאכות כאלה. הם אפילו עשויים ליהנות מכך).

 

אז אם אתם מחפשים מנת פתיחה ססגונית וטעימה לארוחת הסדר או לארוחת חג אחרת, ובהנחה שאין לכם בעיה עם קטניות, למה לא לאמץ את הסלט החביב הזה? אם הנקניקיות לא מתאימות לכם, אתם יכולים להשמיט אותן. הפול משתדך היטב גם לקוביות גבינה, לירקות אחרים (כמו עגבנייה) ולתיבול כיד הדמיון.

 

אביב שמח!


(צילום: ירון ברנר)

 

סלט פול ירוק וקבנוס

המרכיבים (ל-6 מנות):

1.2 ק"ג פול טרי בתרמילים (או 800 גרם גרגרי פול מוקפא)

2 נקניקיות קבנוס

1 פלפל צהוב או כתום

3 בצלים ירוקים קצוצים

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:
  1. אם משתמשים בפול טרי, מוציאים את הפולים מהתרמילים ומבשלים במים מומלחים קלות רק עד שהפולים רכים (לא יותר מדי). פול מוקפא מבשלים במים רותחים מומלחים קלות כ-10 דקות. שוטפים במים קרים ומקלפים.
  2. חותכים את הנקניקיות לפרוסות וקוצצים את הבצלים. מניחים הכול בקערה, ביחד עם מיץ הלימון, הקליפה המגוררת, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומשהים כחצי שעה לספיגת הטעמים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט פול ירוק וקבנוס
צילום: ירון ברנר
מומלצים