שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מ-3 יוצא אחד: מיני פבלובה עם קרם לימון ותותים

הלכתם על שוקולד בחג הראשון? נטלי לוין מציעה לכם להכין לחג השני קינוח מרשים במיוחד: קעריות מרנג אישיות חופנות קרם מסקרפונה עם טאץ' לימוני ותותים שיכורים מברנדי

איכשהו תמיד היום שלפני ליל הסדר הוא אחד הימים הלחוצים בשנה. לא בגלל הניקיונות או הבישולים, אלא פשוט משהו באוויר שגורם למעין לחץ לא ברור בכל פינה. מבחינתי היום הזה כולל את הכנת רוב הקינוחים לליל הסדר, לעיתים איזו מנה עיקרית או תוספת, ובעיקר קניית פרחים ובקבוקי יין, כמו גם אינסוף סידורים של הרגע האחרון (תמיד שוכחים משהו!).

 

אמנם ליל הסדר כבר מאחורינו, אבל אל נשכח שאירועי הפסח עדיין לפנינו, שלא לדבר על החג השני. החג השני תמיד רגוע יותר בתפיסה שלו, ולכן אני תמיד מחכה שהוא כבר יגיע, כדי שסוף-סוף יהיה קצת חופש "אמיתי". את היומיים של החג הראשון אנחנו תמיד מבלים בריצות בין בני המשפחה השונים, ולכן בחג השני נחים ולא ממש עושים כלום.

 

למי שבכל זאת חוגג, ומעוניין להכין קינוח טעים ומרשים – הנה פבלובה טעימה עם קרם מסקרפונה לימוני ותותים שיכורים בברנדי. אפשר להכין את כל המרכיבים מראש ופשוט להרכיב הכל ממש לפני ההגשה. טיפה מאמץ – ויש לכם קינוח שנראה מיליון דולר. חג שמח!

 

כמה הערות לפני שמתחילים:

  • אפשר לשמור את הפבלובות (ללא המילוי) בקופסה אטומה עד שבוע.
  • אם לא אוהבים תותים או שכבר נגמרה העונה – ניתן להכין את הפבלובות עם כל פרי אחר שאוהבים: קיווי, פירות יער, דובדבנים ואפילו חתיכות מנגו ואפרסק.
  • את הפבלובות המוכנות ניתן לשמור עד כשעתיים, אך מומלץ להרכיב ממש לפני ההגשה, על מנת לשמור על פריכות המרנג (מה שיוצר את הניגוד הכיפי שבין הקרם לפבלובה עצמה).
  • אפשר להכין את הפבלובה גם עם קצפת רגילה ולוותר על קרם המסקרפונה.


(צילום: נטלי לוין)

 

מיני-פבלובה עם קרם מסקרפונה-לימון ותותים בברנדי

המרכיבים (ל-15-20 מיני פבלובות):

לפבלובות:

2 חלבונים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

1/4 כוס (60 גרם) סוכר

1 כפית מחית וניל איכותית

5 כפות גדושות (60 גרם) אבקת סוכר

1 כף קורנפלור

לקרם מסקרפונה-לימון:

1 מיכל (225 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/3 כוס (70 גרם) אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

תותים בברנדי:

250 גרם תותים

3 כפות סוכר

2 כפות ברנדי

 

אופן ההכנה:

  1. לפבלובות: מחממים תנור ל-80 מעלות. בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד חלבונים ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  2. מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה ואת תמצית הווניל, וממשיכים להקציף הכל יחד 10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.
  3. מוסיפים פנימה את האבקת סוכר והקורנפלור ומקפלים בעזרת לקקן/מרית, רק עד שהתערובת אחידה. נזהרים שלא לשבור את הקצף.
  4. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים פבלובות קטנות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים את הפבלובות במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות, עד לייבוש מוחלט. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה עד לשלב הרכבת המנה.
  6. לקרם מסקרפונה-לימון: בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים מסקרפונה, וניל, אבקת סוכר, מיץ וגרידת לימון וטורפים לתערובת אחידה במהירות נמוכה-בינונית.
  7. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי הקצפה, את השמנת המתוקה.
  8. ממשיכים להקציף עד שנוצר קרם יציב.
  9. לתותים בברנדי: מנקים את התותים מהעוקץ, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות.
  10. מניחים בקערה ומוסיפים את הסוכר והברנדי.
  11. מערבבים היטב ומניחים לתותים לספוג את הברנדי ולשחרר את הטעמים למשך כשעה.
  12. הרכבת המנה: בתוך כל פבלובה מניחים כף גדושה מהקרם, ומעל הכל יוצקים מהתותים (כולל הרוטב שנוצר).

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט
  • לכל הכתבות של מתוק בפה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיני-פבלובה עם קרם מסקרפונה-לימון ותותים בברנדי
צילום: נטלי לוין
מומלצים