בלי טעויות: עוגת שוקולד מדוייקת
המעבר מעידן האנשובי לעידן השוקולד הותיר את דניה ויינר עם רצון עז לעוגת שוקולד לא מתוקה מדי, לא כבדה מדי ולא קשה להכנה, לשמחתה המתכון המושלם נמצא
כבר שנים רבות אני טוענת שאני מעדיפה קינוח לבן על שחור - פנקוטה, קרם ברולה, מלבי וגליל וניל ינצחו את הבומב שוקולד, עוגת שוקולד חמה, טריו שוקולד וכו'. אבל מאז שקיבלתי את ספר השוקולד האנגלי שלי ( ממנו כבר הכנתי את רולדת השוקולד)
אני מגלה מחדש את אהבתי לשחור השחור הזה. עוגת הבננה הקבועה שלי הפכה לעוגת בננה ושוקולד, לכל העוגיות שאני מכינה אני מכניסה פצפוצי שוקולד, אפילו בשבת הכנתי פנקייק לילדים והכנסתי לבלילה שוקולד קצוץ. לא ברור לי מה עובר עלי, כנראה עברתי מתקופת האנשובי לתקופת
השוקולד.
את העוגה הזאת רציתי להכין מייד כשקיבלתי את הספר, ראיתי את ווילי מכין אותה בסדרה הדוקומנטרית על מפעל השוקולד שלו וידעתי שזאת עוגה כלבבי. בספר אין צילום שלה וזה מאוד נדיר שאני מכינה מתכון ללא צילום, אבל ידעתי לפי השם - "Cloud mountain chocolate cake" - שזאת עוגת השוקולד המדוייקת. לא מתוקה מדי, לא עשירה מדי לא קשה מדי להכנה - מדוייקת. כל זה קרה כבר לפני כמה שבועות אבל העובדה שהיא עשויה ללא קמח גרמה לי לחכות עם הפוסט לפסח. אחרי שתכינו אותה במהלך החג לא נראה לי שתחכו שנה שלמה עד שתכינו אותה שוב.
מתוקה לחג ולכל הזדמנות (צילום: דניה ויינר)
וברוח החג אני מרימה כוסית לחיי שוקולד, חג שמח!
עוגת שוקולד מדוייקת
זמן הכנה: 10 דקות בהגזמה! (לא כולל זמן אפייה)
המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר (60/72 אחוזים מוצקי קקאו, אני מעדיפה שוקולד פחות מריר לעוגה הזאת)
200 גרם חמאה
6 ביצים גודל L
3/4 כוס סוכר
1/4 1 כוסות שקדים טחונים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. ומשמנים תבנית עגולה.
- ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בבן מארי ומערבבים היטב.
- מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מאחדים בין התערובות ומוסיפים את השקדים הטחונים. מערבבים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- אופים למשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מניחים להתקרר.
- אפשר לצפות בגנאש שוקולד (100מ"ל שמנת + 100 גרם שוקולד) או פשוט להגיש עם קצפת לא ממותקת.
עוגת שוקולד מדוייקת (צילום: דניה ויינר)
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר
צילום: דניה ויינר
מומלצים