הרב מלמד: מוזיקה ברכב מותרת בעומר
בפסק הלכה לספירת העומר, קובע הרב אליעזר מלמד כי "הנוהג ברכב וחושש שמא יירדם, רשאי לשמוע מוזיקה כדי לשמור על ערנותו". והוא מתיר גם להתגלח לכבוד שבת
הרב אליעזר מלמד - בפסק הלכה לימי הספירה: מותר לשמוע מוזיקה בשעת נסיעה ברכב בימי ספירת העומר,
כדי שלא להירדם בנהיגה.
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים
בספירת העומר נוהגים מנהגי אבלות, ובין היתר אין שומעים מוזיקה ולא מסתפרים או מתגלחים. פסיקתו של הרב מלמד – רב היישוב הר ברכה וראש הישיבה – נחשבת כמהפכנית, מאחר והיא מתירה האזנה למוזיקה, ולא רק ווקאלית (ללא כלי נגינה), כפי שנהגו עד כה.
"ראוי להתגלח לכבוד שבת"
"נראה שלכל הדעות, הנוהג ברכב וחושש שמא יירדם, רשאי לשמוע מוזיקה כדי לשמור על ערנותו",
מושג ביהדות
אחרי הספירה
ynet
מיד אחרי ליל הסדר מתחילה הספירה לאחור - עד קבלת התורה. מדוע היא מכונה ספירת העומר, ומה משמעותה?
כותב הרב מלמד בטורו "רביבים", שיתפרסם בסוף השבוע בעיתון "בשבע".
בדיון במחלוקת הנוגעת להאזנה למוזיקה בימי ספירת העומר, מתייחס הרב מלמד - מחבר סדרת ספרי "פניני הלכה" - להאזנה למוזיקה באמצעות רדיו (ולא למוזיקה "חיה"), ואומר כי יש המקלים בדבר "מפני שאין בשמיעתם חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד, שכיום הכל רגילים לשמוע ניגונים דרך מכשירים אלקטרוניים, והשגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם, והרי זה כשירה בפה, שאינה אסורה בספירת העומר".
עם זאת, מחלק הרב בין מה שהוא מכנה "ניגונים של שמחה" לניגונים רגילים, "שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים, וקל וחומר ניגונים עצובים, אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר".
ביחס לגילוח בימי הספירה, כותב הרב כי יש הסוברים שיש הבדל יסודי בין תספורת לגילוח. "הגילוח בימינו הוא מעשה שגרתי, הנעשה כל יום או כל כמה ימים, ולא עליו חל המנהג שלא להסתפר", מסביר הרב, ומדגיש: "במיוחד בערב שבת, ראוי להתגלח, כדי שלא לקבל את השבת באופן לא מכובד. וכך משמע מכמה מגדולי האחרונים, שלכבוד שבת היה ראוי להתגלח. והרוצים לסמוך על דעת המקלים רשאים, ואין למחות בידם. אולם נכון למעשה שכל אדם ימשיך במנהג אביו, או כפי שמורה רבו".
הרב אליעזר מלמד
צילום: יהונתן צור
מומלצים