הצעת חוק: לאסור פיטורי הורים שכולים
לפי ההצעה, אותה יוזמת מירי רגב וחברי כנסת נוספים, ייאסר על פיטורי הורים שכולים שנמצאים בשנת האבל הראשונה. כמו כן, תוקם ועדה מיוחדת שתכריע במקרים של פיטורים בתוך תקופת האבל שהוגדרה. רגב: "הצעת חוק שיש בה הרבה סולידריות חברתית ממהמדרגה הראשונה"
הורים שכולים בשנת האבל הראשונה שלהם לא יפוטרו ממקומות עבודתם; כך עולה מהצעת חוק חדשה שמקדמת בחודשים האחרונים דוברת צה"ל לשעבר, חברת הכנסת מירי רגב (ליכוד).
הצעת החוק כוללת הקמת רשות מוסמכת שתורכב מנציגי משרד הביטחון, ארגון יד לבנים ונציג מעסיקים. על פי הצעת החוק, הרשות תדון במקרים מיוחדים בכדי לבחון פיטורים בתקופת האבל המוגדרת, שלפי ההצעה תימשך שנה.
לדברי רגב, "לאורך כל שירותי הצבאי פגשתי במשפחות שכולות וראיתי את כאבן. לא אחת התא המשפחתי מתפרק בשל האובדן והחלל שמשאיר הבן שנפל. מקום העבודה הופך להיות אחד העוגנים החשובים למשפחה. סברתי כי נכון לקיים מנגנון שיגן על המשפחה ועל מקום העבודה והיציבות הכלכלית. אסור לתת למשפחות אלו להתרסק עוד יותר, חשוב להגן עליהן. זוהי הצעת חוק שיש בה הרבה סולידריות חברתית ממהמדרגה הראשונה".
עוד הוסיפה רגב כי "התיקון המוצע 'מחייב' לסייע לכל הורה מההיבט העקרוני והמוסרי, ללא הקשר לסטטוס בו הוא שורר, לשקם את חייו וליצור מנגנון תמיכה תעסוקתי שיסייע לו להתמודד ולהמשיך עם חייו".
הצעת החוק תוגש בימים הקרובים לשולחן הכנסת, עם חזרתה לפעילות השוטפת לאחר חופשת הפסח. את ההצעה יגישו, מלבד רגב, גם חברי הכנסת דב חנין (חד"ש), אנסטסיה מיכאלי (ישראל ביתנו), כרמל שאמה-הכהן (ליכוד) ויואל חסון (קדימה).