ספרדי על האש: סופריטו צ'וריסו וירקות
הרוטב הוא הדבר החשוב במתכון הבא ולא צריך כלים מיוחדים או כיריים משוכללות - השפית סבינה ולדמן מכינה סופריטו צ'וריסו, תפו"א ופטריות בשום וצ'ילי מעושן והכל על המנגל
סופריטו צ'וריסו, תפוחי אדמה ופטריות בשום וצ'ילי
המרכיבים:
3 נקניקיות צ'וריסו
3 תפוחי אדמה
2 בצלים פרוסים גס
5 פטריות פורטובלו
1 פלפל צ'ילי חריף
5 שיני שום
1 כף רוזמרין קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
1/2 כוס בירה
מלח
פלפל שחור
קורט קינמון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה והפטריות על הגריל וצולים עד שהם מתרככים.
- משמנים קלות את טבעות הבצל, מתבלים ומניחים על הגריל.
- בסיר גדול מחממים את השמן עם השום, פלפל הצ'ילי, הרוזמרין והעגבנייה. מערבבים עד שהנוזלים מצטמצמים. ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הבירה וממשיכים לבשל, עד שהרוטב מצטמצם לכשליש. מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
- משמנים קלות את הצ'וריסו וצולים על הגריל.
- מעבירים את תפוחי האדמה והפטריות לקרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ ומעבירים לסיר. מוסיפים את טבעות הבצל.
- מבשלים כ-10 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מתקנים תיבול ומגישים מייד, עם לחם טרי וחרדל.
עוד מתכוני וידאו למנגל:
- קבב בתחפושת מקסיקנית
צילום: אסף רונן
מומלצים