רוצים חיי נישואים טובים? קבלו 10 עצות
אל תיבהלו ממריבות, הן קיימות גם אצל הזוגות המאושרים ביותר. מה שחשוב זו היכולת לתקן כשהמתח נעשה גדול מדי. אל תתביישו להתחנף, אם בא לכם. אם אתם מדי כועסים, אל תפחדו להצחיק, לדגדג, וגם קצת לעשות פרצופים של מוצי-פוצי
1. אל תגידו כל מה שיש לכם להגיד כשאתם כועסים. בזמן כעס אינכם חושבים נכון, ואתם עלולים לומר דברים שתתחרטו עליהם. דברו על מה שממש מכעיס אתכם רק לאחר שנרגעתם, ורק כשיש לכם זמן לדבר ברוגע ובנחת. נסחו אז את מה שמפריע לכם בעדינות, בלי להאשים יותר מדי, ועם לקיחת אחריות גם על עצמכם. אחר כך הקשיבו לצד השני – איך הוא רואה את הבעיה. הקשיבו היטב, עד הסוף. מה שנראה לצד אחד משהו אחד, יכול להיראות עבור הצד השני משהו אחר לגמרי. בהמשך כדאי גם להציע פתרונות מעשיים לבעיה.
2. אל תילחצו מתכונות של בן/בת הזוג שמזעזעות אתכם. בדרך כלל אלו בדיוק תכונות שחסרות קצת אצלכם. אז נסו להבין אותן, לשנות אותן באיטיות רבה, וגם לקבל אותן. נסו גם לשנות את עצמכם קצת בכיוון של התכונות של הצד השני שמזעזעות אתכם. כן, באמת. יכול להיות שנמשכתם לצד השני דווקא בגלל אותן התכונות האלו, שחסרות אצלכם.
>>> בואו לדבר על זה גם בפייסבוק של ערוץ יחסים
3. תודו בטעויות שלכם. זה מאוד מקל על הצד השני. הרי אתם אינכם חייבים להיות מושלמים. מותר לך להודות אם פגעת, או הזנחת, או זלזלת, או כל טעות אחרת. ההודאה מרגיעה את הצד השני. אחר כך אפשר לחשוב איך לשפר ולהשתפר, בעזרת בן/בת הזוג.
4. אל תגידו מילים פוגעות מדי או מזלזלות. כל מילה אפשר לנסח באופן מעודן יותר, שלא יפגע. התקינו "מסננת" על הפה – לא כל מה שאנחנו חושבים צריך לומר.
להסתגר זה פוגע ומיותר (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
5. כשאתם כועסים, אל תעשו "ברוגז". זה לא מועיל. אפשר טיפה פחות לדבר כשכועסים, אבל להסתגר זה נורא פוגע, ומיותר. אחרי שקצת תירגעו – שבו ודברו.
6. עשו ילדים רק כשאתם ממש רוצים. ילדים זו מתנה, אבל כדאי להביא אותם לעולם כשיש לכם רצון אמיתי אליהם. ככה תגדלו אותם באהבה ובהשקעה ותיהנו יותר.
צריך לדעת לריב, וצריך לדעת גם לתקן
7. אל תיבהלו ממריבות, הן קיימות גם אצל הזוגות המאושרים ביותר. מה שחשוב זו היכולת לתקן כשהמתח נעשה גדול מדי. אל תתביישו להתחנף, אם בא לכם. אם אתם מדי כועסים, אל תפחדו להצחיק, לדגדג, וגם קצת לעשות פרצופים של מוצי-פוצי. כל אלו הם נסיונות תיקון טבעיים וחשובים ביותר, שמנמיכים עוצמות של מריבות וכעסים בין בני-זוג. ואם הצד השני מתחנף או עושה נסיונות פיוס – קבלו זאת בשמחה. צריך לדעת לריב, וצריך לדעת גם לתקן.
8. התייחסי לבעלך לפעמים כאילו שהוא הגבר שלך, ולפעמים כאילו שהוא הבן שלך או אחיך הקטן, שלו את צריכה לדאוג ועליו את צריכה לשמור ולהגן. זה יעזור לך לא לכעוס יותר מדי, לחשוב איך לטפח אותו ואיך לעשות לו טוב.
9. אל תשקיעי יותר מדי בבית, באופן שיגמור לך או לבעלך את הכוחות. עבודות הבית הן אינסופיות, ולנשים מסוימות יש צורך מולד לעשות אותן באופן מושלם. זה לא נורא נחוץ, במיוחד אם זה גוזל כוחות, שנחוצים בשביל להיות יחד, או בשביל לנוח, או בשביל הילדים, לכשיגיעו, או סתם בשבילך, ובשביל קצת לחלום ולא לעשות כלום.
10. אל תפחדו להתייעץ. נסו למצוא זוגות שיש להם ניסיון טוב-יחסית בזוגיות שלהם וספרו מה קשה לכם. לשתף זה טוב, ולשמוע עצות וסיפורים של אחרים – זה גם טוב.
בהצלחה!
- רחל בר-יוסף-דדון היא פסיכולוגית קלינית
המטפלת בזוגות, מבוגרים, נוער וילדים.