הצפה מהים ביוני: 50 אלף מבקרים יגיעו בקרוזים
הרבבות שיגיעו אמנם לא נשארים ללון על החוף, אבל במעברי הגבול נערכים להמשך המגמה, שהתעצמה על רקע המהומות האלימות במצרים. בחודש הבא יעגנו כאן 37 אוניות
הצפה מן הים. ברשות האוכלוסין וההגירה, האחראית על מעברי הגבול, נערכים להגעתם של 50 אלף תיירים ואנשי צוות על גבי 37 אוניות נוסעים, במהלך חודש יוני הקרוב. מדובר בתיירים "חד יומיים" שלא נשארים במלונות השונים, אלא חוזרים לספינות הקרוזים ומרביתם מטיילים בישראל במשך יום או יומיים בלבד.
על פי נתוני הלמ"ס, בחודשים ינואר-אפריל השנה נכנסו לארץ 68.3 אלף נוסעים בשיוט, לעומת 9,200 בשנת 2010, וכ-5,200 בשנה שקדמה לה.
ברשות האוכלוסין ובמשרד התיירות מציינים כי מדובר בתופעה שהתרחבה מאוד בשנה האחרונה – ומגמת ההתרחבות נמשכת.
קרוז ישראלי על מים סוערים
מקורקעת: איגוד הימאים העולמי עצר את מג'יק 1
דני שדה
החברה חייבת לעובדים שכר של כ300- אלף דולר. לקוחות שרכשו כרטיסים להפלגות עתידיות אינם יכולים לקבל את כספם חזרה
אם אכן יגיעו 50 אלף מבקרים בחודש אחד - הרי שמדובר בכשליש מכמות המבקרים בשיוט שהגיעו בכל שנת 2010 - כ-169,200. גורמי תיירות מייחסים חלק מהזינוק בנתונים השנה למהומות האלימות במצרים – שהביאו חברות ספנות רבות להסיט את מסלולי הטיול שלהן לחופי ישראל, במקום אלה של השכנה מדרום.
אוניות הקרוזים עוגנות בנמלי אשדוד, חיפה ואילת, והנוסעים ואנשי הצוות שעליהן מוציאים בממוצע כ- 150 דולר ליום.
מנכ"ל רשות האוכלוסין ההגירה ומעברי הגבול, אמנון בן עמי, אמר כי "אין ספק שהשלמת המעבר של ביקורת הגבולות לרשות משפרת את יכולתנו לטפל בתיירים הרבים המגיעים לישראל".
מנכ"ל משרד התיירות, נועז בר ניר, הודה לרשות האוכלוסין על הקליטה המהירה והטובה של ביקורת מעברי הגבול והקרוזים, וציין כי החלטתם של מארגני הקרוזים לעגון בישראל, היא הבעת אמון בתיירות הישראלית כבטוחה ואטרקטיבית. במטרה לעודד את המגמה, הוא הבטיח לפנות למשרדי האוצר והתחבורה בכדי שיבחנו את הורדת אגרות העגינה לספינות.
אילוסטרציה
צילום: יוסף (ג'קסי) ג'קסון
מומלצים