לעוגה שלי שלוש פינות: עוגת גבינה ביסקוויטים
אחת מעוגות הגבינה הפשוטות להכנה שיש כיום היתה גם העוגה המנצחת בבית ילדותה של רותי קינן, לכן היא חוזרת אל המתכון, משפרת ומוציאה עוגת ביסקוויטים וגבינה שהמוטיב השולט בה הוא המשולש
עוגות גבינה היו אחד המעוזים המפוארים של אימא שלי. היא ניסתה את כל המתכונים, בנתה שכבות מפוארות של יצירות מורכבות, התפשרה על תערובות אפויות בסיר פלא ובתבניות תנור מודרני שהונח על הגז. לבסוף דבקה במתכון מנצח שהורכב מבסיס פריך, תערובת גבינה דחוסה וציפוי קצף אוורירי, שאותו נהגה לאפות כמעט בכל הזדמנות. הצמד-חמד לאירוח מושלם מבחינתה היו עוגת הגבינה ועוגת שוקולד. בשבועות זכתה עוגת הגבינה לתהילה מיוחדת אבל היום נותרו מכל הרפרטואר רק הבלינצ'ס הבלתי מנוצחים שלה, שהיא מקפידה לנפק מדי שנה.
אני לא יודעת מה בדיוק הזכיר לי דווקא את העוגה הזאת, שכיכבה במשך כמה אביבים על שולחן השבועות של ילדותנו ולאחר מכן דעכה ונעלמה בלי להותיר עקבות,ממש כמו אופנה חולפת או, כפי שסבתא שלי הייתה מכנה זאת, יצא מהמודה. אולי אלה הם ביסקוויטים, שחזרו למזווה שלי בזכות החיבה הבלתי ניתנת לריסון כמעט שהוגה להם הנכד (וגם הסבא שלו). אולי זה הגיל, ששולח זרועות ארוכות וכמהות לחיבוקים מהעבר.
אבל המשולש הארכאי הזה פשוט לא הרפה: פתאום חזרו אלי רגעי החסד במטבח, כשאנו, הילדים, צופים בדריכות בהקמת המבנה המפואר. להקמתו השתמשה אימא בחידוש המרעיש שהגיח רק אז למטבח- נייר הכסף ששימש לכל מטרה, כמעט: לאריזה, לאטימה, לכיסוי ולעיצוב. הבטנו מוקסמים בסידור הביסקוויטים על האלומיניום המבהיק ובקיפול הזהיר ליצירת המשולש המדויק.
בשחזור שלי נזכרתי בתערובת הגבינה שהכילה עוד מוצר אוונגרדי באותם ימים- אינסטנט פודינג (מוצר שלמטבח שלי כמעט ולא נכנס, כמו כל יתר מוצרי האינסטנט למיניהם). בהיעדר ביסקוויטים קסטה, שבהם, למיטב זכרוני, השתמשה אימא (יש להשיג בשוק, פשוט לא היו לי בבית) שלפתי חבילה של פתי-בר, שהתגלו כתחליף אפילו עדיף (ערכתי שידור חוזר עם ביסקוויטים קסטה). למלית במתכון שזכור לי הכנסתי שיפור קל- קליפת לימון שאני מחבבת במיוחד בשילוב עם גבינה, ואת ציפוי השוקולד החלפתי בגנאש אמתי, במקום ציפוי הצימקאו של פעם. התוצאה זכתה לכל כך הרבה מחמאות, גם מצד מי שלא זכו להתוודע למקור, עד כי הרגשתי חובה לשתף.
שלוש פינות, שלוש שכבות מתוקות (צילום: ירון ברנר)
עוגת גבינה ביסקוויטים משולשת
המרכיבים:
18 יחידות (כ-150 גרם) ביסקוויטים פתי-בר או 1/2 חבילה ביסקוויטים קסטה
1/4 כוס חלב
לקרם:
1 מכל שמנת לקצפת
1/2 כוס חלב
1 חבילה פודינג וניל אינסטנט
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
לציפוי:
1/2 מכל שמנת לקצפת
100 גרם שוקולד מריר
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בשלוש שורות על יריעת נייר כסף.
- הקרם: מניחים בקערה את השמנת, החלב והפודינג ומקציפים עד שמתקבל קרם סמיך מאוד. מוסיפים את הגבינה, אבקת הסוכר וקליפת הלימון וממשיכים להקציף עוד חצי דקה, רק עד שהתערובת אחידה.
- עורמים את הקרם על שורת הביסקוויטים האמצעית ומרימים את שתי השורות החיצוניות בעזרת נייר הכסף, כך שמתקבל משולש. מהדקים מלמעלה ועוטפים בצדדים ומצננים שעתיים לפחות.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת בסיר קטן או בקערה במיקרוגל, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב. מצננים לחום החדר, עד שהציפוי מקבל מרקם של שמנת.
- מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים היטב.